ΕΤΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2018

Λίγο πριν τελειώσει το 2018 ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αποκάλυψε χθες ότι το 2019, θα είναι το έτος προβολής της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνία και στους πολίτες.

Να θυμίσουμε για ότι το 2018 που διανύουμε έχει οριστεί από το υπουργείο ως Έτος Μέριμνας του προσωπικού αν και πολλοί στρατιωτικοί μάλλον δεν το κατάλαβαν ιδιαίτερα, καθώς δεν είδαν και κάποια ιδιαίτερη ξεχωριστή μέριμνα, από πλευράς υπουργείου τουλάχιστον.

Παρά τις πραγματικά φιλότιμες που έκαναν τα Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων να στηρίξουν τα στελέχη στο καθημερινό δύσκολο έργο τους και να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους.

Η δραματική μείωση που έχουν υποστεί οι δαπάνες για τις ΕΔ λόγω κρίσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στήριξης των στελεχών. Είναι αλήθεια ότι αρκετά βήματα έγιναν στο οικιστικό ζήτημα κυρίως από το ΓΕΣ αλλά και το ΓΕΑ που τα στελέχη τους αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Προφανώς όμως ο Πάνος Καμμένος ως μεγαλύτερη μέριμνα θα διαφημίσει την περιβόητη καταβολή των αναδρομικών, τα οποία είχε κάνει «σημαία» από τις εκλογές, και δικαιούνται οι στρατιωτικοί με απόφαση δικαστηρίου.

Κάπως έτσι όμως θα ολοκληρωθεί το έτος μέριμνας του προσωπικού και σίγουρα με τυμπανοκρουσίες – όπως και πέρσι – ο Πάνος Καμμένος θα ανακηρύξει το 2019 έτος προβολής της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων. Άλλωστε ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξαν στην πράξη ότι θεωρούν πολύ σημαντική την κοινωνική συμβολή των ΕΔ στους πολίτες, ειδικά όταν βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

Δεν ξεχνάμε την καίρια συμμετοχή των ΕΔ:

Τη συμβολή του Μηχανικού σε περιοχές που πλημμύρισαν, τη Φρεγάτα Έλλη να σώζει κόσμο στις φωτιές στο Μάτι, τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας και τις αεροδιακομιδές που κάνουν, τον κόσμο που σώζουν από στεριά και θάλασσα, τα καταλύματα του ΚΑΑΥ και του ΚΕΔΑ που φιλοξένησαν και φιλοξενούν ακόμα πυρόπληκτους και τα παραδείγματα συνεχίζονται.

Η κυβέρνηση δεν πρόβαλε απλά αλλά υποστήριξε με κάθε τρόπο ότι οι ΕΔ δεν υποκαθιστούν τις αδυναμίες, ανοργανωσιά και την γενικότερη τραγικότητα του κράτους αλλά αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας που πρέπει να συμβάλει για να υπάρξει αποτελεσματικότητα.

Η αποδοχή του κόσμου στη συμμετοχή των ΕΔ διαλύει τις όποιες ανησυχίες εκφράζουν κάποιοι ότι με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζονται.

Οι ΕΔ όμως τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον στήριξαν σε δεκάδες δύσκολες στιγμές πρώτα και κύρια την κοινωνία, έδωσαν λύσεις στην κυβέρνηση και κυρίως «ξέπλυναν» αρκετές φορές τον Π. Καμμένο από διάφορα «αλλοπρόσαλλα» που κάνει στην κυβέρνηση.

Το γνωρίζει πολύ καλά αυτό ο Πάνος Καμμένος και είναι σίγουρο ότι το επόμενο και εκλογικό έτος θα το εκμεταλλευτεί για να καρπωθεί ως αρχηγός των ΕΔ τη μεγάλη κοινωνική τους προσφορά. Θα το εκμεταλλευτεί και ο ΣΥΡΙΖΑ που θα το προβάλει ως τη δική του αριστερή αντίληψη για το ρόλο των ΕΔ.

Τώρα όσον αφορά τη φετινή μέριμνα προσωπικού τα συμπεράσματα και τα τελικά σχόλια είναι σίγουρο ότι θα βγουν από τα ίδια τα στελέχη των ΕΔ και τις οικογένειές τους.