Τουρκικά F-16

Η επιστολή του Έλληνα πρέσβη στην Τουρκία προς τις συμμαχικές χώρες να μην λάβουν μέρος στην άσκηση επειδή παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, ενοχλεί την Άγκυρα. 

 

Επιστολή προς όλους όσοι έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης «Θαλασσόλυκος» απέστειλε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης, ζητώντας από τους εκπροσώπους τους να μην παραστούν επειδή κατά την διάρκειά της παραβιάστηκαν κατάφορα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Επιστολή του πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα για την άσκηση «Θαλασσόλυκος»
Η επιστολή αυτή έρχεται σε συνέχεια της παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου τη Δευτέρα.

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει ότι η Τουρκία έχει δεσμεύσει το αεροδρόμιο της Ρόδου στα πλαίσια της στρατιωτικής άσκησης, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή που δεσμευτεί είναι ανατολικά του νησιού και δεν επηρεάζει το αεροδρόμιο. 

 

Τι λένε οι Τούρκοι

«Ενοχλήθηκε ο γείτονας με την άσκηση ‘Θαλασσόλυκος’» τιτλοφορεί δημοσίευμά της η Milliyet αναφερόμενη στην  επιστολή του Έλληνα Πρέσβη.

Η εφημερίδα φιλοξενεί απόσπασμα της επιστολής το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι το εξής:

«Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, η άσκηση θα λάβει χώρα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβάνοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο και τμήμα του Διεθνούς Αερολιμένα της Ρόδου.
 

 

Παραβιάζεται η ελληνική κυριαρχία, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας και ταυτόχρονα τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η πολιτική εναέρια κυκλοφορία».

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης,  ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο έλαβε γνώση ότι η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα στις αντιπροσωπείες ξένων χωρών στην Άγκυρα, ετοίμασε εκθέσεις. 

 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,