αντριου μπρανσον ελευθερος

Την άρση του κατ’ οίκον περιορισμού και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αποφάσισε το τουρκικό δικαστήριο για τον πάστορα Άντριου Μπράνσον.

 

 

Την είδηση μετέδωσε το Associated Press, ενώ όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα, σε περίπτωση που η εισαγγελική εισήγηση γίνει δεκτή, ο πάστορας θα μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 50χρονος Άντριου Μπράνσον απέρριψε εκ νέου τις κατηγορίες και δήλωσε προς το δικαστήριο: «Είμαι αθώος. Αγαπώ τον Ιησού, αγαπώ την Τουρκία».

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11:00 (ώρα Ελλάδας) στο δικαστήριο της πόλης Αλιάγα, βόρεια της Σμύρνης στη δυτική Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ακροαματικών διαδικασιών, το δικαστήριο είχε αρνηθεί σε όλες τις περιπτώσεις να απελευθερώσει τον πάστορα, όμως οι οικείοι του και η αμερικανική κυβέρνηση διακατέχονταν από αισιοδοξία ενόψει της σημερινής συνεδρίασης.

Η διπλωματική κρίση που τροφοδοτήθηκε από την υπόθεση Μπράνσον μεταξύ των δύο συμμάχων στο NATO προκάλεσε την κατάρρευση της τουρκικής λίρας και εξέθεσε την ευπάθεια της τουρκικής οικονομίας.

Στον πάστορα Μπράνσον, ο οποίος ηγείτο μίας μικρής προτεσταντικής εκκλησίας στη Σμύρνη, είχε επιβληθεί στα τέλη του Ιουλίου κατ’ οίκον περιορισμός, μετά την προφυλάκισή του για ενάμιση χρόνο, καθώς διώκεται για «τρομοκρατικές δραστηριότητες» και «κατασκοπεία».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ