τουρκία αστυνομία

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι συλλήψεις στην Τουρκία, τώρα συνέλαβαν αυτούς που σύμφωνα με την Αστυνομία είχαν σχέσεις με τους Κούρδους και τον ISIS.

 

 

Η τουρκική Aστυνομία συνέλαβε 42 πρόσωπα ως ύποπτα για σχέσεις με ισλαμιστές ή Kούρδους μαχητές, με επιχειρήσεις που πραγματοποίησε σε δύο διαφορετικές επαρχίες, έγινε γνωστό από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας και μέσα ενημέρωσης.

Η Aστυνομία έθεσε υπό κράτηση 22 υπόπτους ως μαχητικά μέλη του Ισλαμικού Κράτους με επιχειρήσεις που πραγματοποίησε σ’ όλη την ανατολική επαρχία Έλαζιγ, δήλωσαν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Με διαφορετική επιχείρησή της, η Aστυνομία συνέλαβε περίπου 20 πρόσωπα στη νότια επαρχία των Αδάνων ως ύποπτα για σχέσεις με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Πρόσθεσε πως οι αρχές εξακολουθούν να καταζητούν 10 υπόπτους.

Τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα έχει θέσει υπό κράτηση περισσότερους από 5.000 υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους και έχει απελάσει περίπου 3.290 ξένους μαχητές από 95 διαφορετικές χώρες, σύμφωνα με Tούρκους αξιωματούχους. Έχει επίσης αρνηθεί την είσοδο σε τουλάχιστον 38.269 πρόσωπα.

Η κυβέρνηση έχει αυξήσει και τις επιχειρήσεις της με στόχο το PKK μετά την κατάρρευση μιας εκεχειρίας τον Ιούλιο του 2015.

Το PKK, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, έχει εξαπολύσει μια ένοπλη εξέγερση εναντίον του κράτους από το 1984 και περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη σύγκρουση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ReutersΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,