ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΪΑΤ ΒΑΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΠΝ

Στη βάση των ελικοπτέρων SeaHawk του Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

 

 

Στη βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι στο Μαραθώνα βρέθηκε προχθές ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ προκειμένου να δει από κοντά τη βάση των SeaHawk του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη βάση βρίσκονταν ένα από τα ελικόπτερα MH60R Sea Hawk που επιβαίνουν στο αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, το οποίο βρίσκεται στη Μεσόγειο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα κρούσης του. Την είδηση γνωστοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μέσω twitter και την έκανε retweet ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης,  καθώς όπως έγραψε η επίσκεψη έγινε «για να δούμε επίδειξη του @USNavyEurope, MH60R Sea Hawk από το @USSHARRYSTRUMAN Strike Group, που βρίσκεται στη Μεσόγειο».

Άραγε η επίσκεψη αυτή σημαίνει κάτι για τα SeaΗawk του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας που χρειάζονται εκσυγχρονισμό ή πρόκειται για κάτι τυπικό; Όπως έχει δείξει όμως η εμπειρία ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα που χαρακτηρίζεται για την κινητικότητά του και τις πρωτοβουλίες του, δεν κάνει ποτέ κάτι στην τύχη και όλες του οι επισκέψεις έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό. Ίδωμεν…