ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε το ΥΠΕΘΑ διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε έχει απαγορευθεί το «Μακεδονία Ξακουστή» στις Ένοπλες Δυνάμεις

 

 

Τέλος στην αναστάτωση και στις καταγγελίες που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα με το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» και τα όσα υποστηρίζονται ότι έχει «απαγορευτεί» θέλει να βάλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Αποκορύφωμα ήταν το τελευταίο γεγονός με τον Κρητικό Αλεξιπτωτιστή ο οποίος ανέβασε στο fb βίντεο τον εαυτό του να τραγουδάει το «Μακεδονία ξακουστή» την ώρα που πραγματοποιούσε ρίψη και βιντεοσκοπούσε ταυτόχρονα. Η Διοικητική εξέταση που δόθηκε εντολή από το ΑΓΕΣ να διενεργηθεί για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας συνδυάστηκε με τυχόν «απαγόρευση» του εμβατηρίου. Λίγο πρίν το θέμα είχε ανακινηθεί από τους βουλευτές της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και Βασίλη Κικίλια που είχαν υποστηρίξει ότι έχει απαγορευτεί το τραγούδι στις ΕΔ.

Έτσι το ΥΠΕΘΑ με γραπτή ανακοίνωση βάζει τέλος σε όλη την «φιλολογία» που έχει αναπτυχθεί σημειώνοντας:

«Διευκρινίζεται ότι ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα».