Σκόπια

Με μια αυστηρή ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών απαντά στην προκλητική συμπεριφορά των Σκοπίων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χάντμπολ.

 

 

Την συνεχή προσπάθεια των Σκοπίων να παραβιάσουν την Ενδιάμεση Συμφωνία και να επιβάλουν την συνταγματική τους ονομασία, καταγγέλλει η Αθήνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία παράλληλα εκφράζεται η στήριξη στην ελληνική ομάδα χάντμπολ, που αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται συγκεκριμένα πως:

«Σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς ομοσπονδίες μπορεί να γίνει μόνον με την προσωρινή της ονομασία. Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η πΓΔΜ, μετά την ένταξή της σε οποιαδήποτε διεθνή οργάνωση προσπαθεί να παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και να επιβάλει την συνταγματική της ονομασία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη συμπαράστασή του στις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης των Νεανίδων, οι οποίες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την πΓΔΜ λόγω της παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την πΓΔΜ».

Πηγή: parapolitika.grΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,