ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Εύθυμη αληθινή αστυνομική ιστορία.
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ– Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

 

 

 

 

Η Ιστορία συνέβη πριν χρόνια σε ένα επαρχιακό αστυν. τμήμα.

Ήταν ένα Μαγιάτικο απογευματινό . Ξαφνικά στο γραφείο του αξ/κού υπηρεσίας του Τμήματος εισέβαλε ορμητικά μία γυναίκα, η οποία ζήτησε επιτακτικά από τον αξ/κό υπηρεσίας, τον Δ/τή της υπηρεσίας.

—– Θέλω αμέσως τώρα τον Δ/τή.

—– Ηρεμήστε κυρία μου και εξηγήστε μου τι σας συμβαίνει και είστε τόσο αναστατωμένη, της απάντησε ο αξ/κός υπηρεσίας.

—– Θέλω τον ίδιο προσωπικά, του ανταπάντησε εκείνη. Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα.

—– Καλά-καλά , περιμένετε ένα λεπτό να τον ενημερώσω.

—– Γρήγορα-γρήγορα, δεν μπορώ να περιμένω.  

Ο Αξ/κός Υπηρεσίας ενημέρωσε για την επίσκεψη, τον Δ/τή του και εξερχόμενος του γραφείου της είπε να εισέλθει.  Η γυναίκα αλαφιασμένη και χωρίς χρονοτριβή, λέει στον δ/τή.

—– Κύριε Δ/τά, εκείνος ο απαγωγέας ο Πάνος ο …………. έκλεψε και απήγαγε την κόρη μου τη Ματούλα. Εμένα μου είπε τα καθέκαστα,  ο γιός μου ο Θανάσης την ώρα που  μάζευα τα γελάδια  και μου έφερε αυτό εδώ το σημείωμα της κόρης μου. “Αγαπητοί μου γονείς, φεύγω με τον Πάνο , γιατί αγαπιόμαστε και τον θέλω. Μη στενοχωριέστε και μη κάνετε καμιά παλαβομάρα . Ο Πάνος με αγαπάει και με θέλει. Γειά σας.”

—– Πως είναι το όνομά σας κυρία μου και τι ηλικία έχει η κόρη σας ;

—– Δεν με ξέρεις κυρ-δ/τά μου ; Εγώ είμαι η Βασιλικούλα [Βασιλική———] με το όνομα. Ο άνδρας μου είναι ο Φανούρης που έχουμε τα γελάδια και τα γουρούνια μαζί με κτήματα και χωράφια στη ———-. Η Ματούλα μου ακόμη είναι μπουμπούκι και τώρα θα κλείσει τα 17. Μου το ξελόγιασε ο άτιμος ο παλιοφαναρτζής, άμα το πιάσω το ——–παιδο θα το σκίσω….

—– Καλά-καλά κυρά Βασιλικούλα ηρέμησε.

—– Πως να ηρεμήσω αστυνόμε μου, θέλει να μας πάρει το κορίτσι και την περιουσία του. Ξέρεις τι περιουσία έχει η Ματούλα μου ; Πάει θα μου το “χαλάσει” το κορίτσι μου. Αχ βρε βλαμμένο τι φωτιά μας άναψες.

—– Ησύχασε Βασιλικούλα, θα δούμε τι θα κάνουμε. Ο άνδρας σου όμως που είναι;

—– Πήρε την καραμπίνα και το δίκαννο και έφυγε μαζί με τον γιο μου να τους βρούνε. Αν τον δει μπροστά του , θα τον “μπουμπουνίσει” και θα χάσω και τον άνδρα μου τον Φανούρη.- γιατί θα πάει φυλακή.

—– Καλά, θα κοιτάξουμε εμείς να τους βρούμε, μη γίνει κανένα κακό και όσο για τα υπόλοιπα θα τα πούμε. Πες μας που μπορεί να πήγαν και δώσε μας τη δ/νση του “απαγωγέα”. Θες να πιείς κάτι να ξεδιψάσεις ;

—– Τι να πιώ κυρ-αστυνόμε μου, δως μου φαρμάκι, δως μου δηλητήριο να πιώ.

—- Τέτοια “ποτά” δεν θα σου τα συνιστούσα Βασιλικούλα και πρέπει να φανείς ψύχραιμη με λογική. Βασιλικούλα είναι “μπόμπες” και δεν διαθέτει το ….. κατάστημα. Έλα πιες μια πορτοκαλαδίτσα, ένα καφέ, η έστω ένα νεράκι να πάνε κάτω τα φαρμάκια…..

—— Δεν θέλω, δεν θέλω, να τους πιάσεις θέλω. Θα το σκίσω το τσογλάνι, θα το παλουκώσω… Αχ Ματούλα μου τι μας έκανες και εγώ σε προόριζα να παντρευτείς τον Κωστάκη τον γιατρό, το γιο της Κικήτσας που είναι και το καλύτερο παιδί, και αν δεν ήθελες τον Κωστάκη, θα σου δίναμε τον Αλέκο της κυρά-Τασίας τον δικηγόρο και εσύ πήγες και έφυγες με τον φαναρτζή…..

—— Κυρά-Βασιλική ηρέμησε τώρα, αν θέλεις πήγαινε στο σπίτι σου και εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει.

—– Δεν πάω σπίτι κυρ-δ/τά, εδώ ο ……..  μου καίγεται και εγώ θα πάω σπίτι ; 

Ο Δ/τής έδωσε τις σχετικές εντολές και οδηγήθηκαν στο Τμήμα οι γονείς του “απαγωγέα” προκειμένου να μιλήσει μαζί του , για να μη συμβεί κάτι χειρότερο και να μάθουν αμέσως όλους τους πιθανούς προορισμούς και κρυψώνα του “αγαπητικού της βοσκοπούλας” .

Την Βασιλικούλα την οδήγησαν σε άλλο γραφείο για να μην έλθουν σε επαφή και “μαλλιοτραβηχτούν” , αφού ποιος ξέρει, μπορεί η να συμπεθέριαζαν, η να κοσμούσαν τις Δικαστικές αίθουσες.

Πραγματικά οι αστυνομικοί κινήθηκαν ταχύτατα και με βάση τις πληροφορίες και την εμπειρία τους, εντόπισαν τους ερωτευμένους σε ένα ξενοδοχείο και επί τόπου άρχισαν τις διαπραγματεύσεις και τις ενέργειες για την επιστροφή της ……. ωραίας Ελένης  στη …. Σπάρτη, από την αγκαλιά του …… Πάρι. Ο Πάνος και η Ματούλα στην αρχή ήταν ανένδοτοι.

—- Όχι κύριε Δ/τά , εγώ δεν αφήνω την Ματούλα, με τίποτα, ούτε με την μις-κόσμος. Μη με πειράξετε και κάνουμε αναπαράσταση του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας .

Όταν όμως οι αστυνομικοί τους εξήγησαν ότι δεν έχουν πρόθεση να τους δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα και ότι σε διαφορετική περίπτωση ο Πάνος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, γιατί οι γονείς της Ματούλας θα υπέβαλαν μήνυση και η κατάσταση έτσι θα χειροτέρευε, ενώ ακόμη ότι τον πατέρα της Ματούλας τον συνέλαβαν για τα όπλα και τις απειλές, ότι θα σκοτώσει τον ….επίδοξο γαμβρό, αυτοί τότε ενέδωσαν, με την προϋπόθεση μόνο να τους επιτρέψουν να παντρευτούν.

Ο Δ/τής  τους υποσχέθηκε ότι θα το προσπαθήσει και έτσι το νεαρό ζευγάρι, προσήχθη στο αστυν. Τμήμα. Οι συγγενείς και φίλοι και των δύο πλευρών, μόλις έμαθαν για το συμβάν, στρατοπέδευσαν έξω από την Αστυνομία και όλο το βράδυ ….. .έκαναν κερκίδα, μαζί με περίεργους και “χαβαλετζήδες”, οι οποίοι περίμεναν με έκδηλο ενδιαφέρον αν θα “βγούν χειροπέδες” για τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης και τι είδους “χειροπέδες” ; Χειροπέδες για τον εισαγγελέα, η χειροπέδες γάμου; Οι αστυνομικοί σε ρόλο “κυανόκρανων” του Ο.Η.Ε., τα ….. έδωσαν όλα και με διαβουλεύσεις, έπεισαν τα …. αντίπαλα στρατόπεδα και βέβαια, με μεγάλη προσπάθεια τις ….. εκ των πραγμάτων, συμπεθέρες, [γιατί μέχρι τότε οι …μητέρες  διαπληκτίζονταν στα “Γαλλικά”]… Κατά τα ξημερώματα ….habemus συμφωνία.

Στο μεταξύ έξω από το αστυν. Τμήμα στο χώρο των συγκεντρωμένων εμφανίσθηκε κινητή καντίνα προσφέροντας στους … αγωνιώδεις “fαn” οπαδούς, σουβλάκια, λουκάνικα, καφέδες, αναψυκτικά , ενώ και κάποια στιγμή εμφανίσθηκε ένα αγροτικό αυτ/το με αθιγγάνους οι οποίοι βλέποντας “μπούγιο”, διαλαλούσαν τις πατάτες, τα σκόρδα και τα κρεμμύδια που είχαν και στο μεγάφωνο του οχήματός τους έβαλαν τσιφτετέλια  εποχής, μέχρι να τους απομακρύνει η Αστυνομία. Η καντίνα …… ξεπούλησε. Την επόμενη ημέρα στις γειτονιές γινόταν ο …. χαμός. Ήταν το θέμα συζήτησης και τα κουτσομπολιά έδιναν και έπαιρναν. Οι γειτόνισσες “έδιναν τα ρέστα”. Τα “έδωσαν όλα….”.

Μετά το “τέλος καλό, όλα καλά”, οι αστυνομικοί  είχαν και τα …. τυχερά τους. Στο γάμο που έγινε, τους κάλεσαν στο τραπέζι ,-[τόσο κόπο έκαναν οι άνθρωποι]- και στον ανθυπαστυνόμο τον Προκόπη που ήταν ελεύθερος, του έκαναν και “επιτόπιο προξενιό”…….,  ενώ όταν έπαθε βλάβη το περιπολικό όχημα, ο Πάνος το επισκεύασε -δωρεάν-, “τιμής ένεκεν”…..

Και έζησαν αυτοί καλά…….

LEAVE A REPLY