Αεροπόρος παιδιά ουδέτερη
Φωτογραφία αρχείου

133 Σμηναρχία Μάχης: Αν και το ΥΠΕΘΑ βρίσκει λύσεις για όλον τον κόσμο, οι οικογένειες των στελεχών του υποφέρουν αβοήθητες.

Καταγγελία που σοκάρει κάνει ο Λευτέρης Αυγενάκης με ερώτηση του στην Βουλή.

Όπως λέει ο Βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. , από τον Ιανουάριο (!!!) είναι χωρίς νερό οι οικογειες των στελεχών της Π.Α. που μέλουν στον οικισμό της 133 Σ.Μ.

Πρόκειται για 150 οικογένειες που ζούν το μαρτύριο της σταγόνας αφού από τον Ιανουάριο υπάρχουν βλάβες στο δίκτυο που κόβουν το νερό από μερικές ώρες μέχρι και ολόκληρες ημέρες.

Οι οικογένειες πια έχουν προβληματιστεί για την καθημερινή τους διαβίωση και φυσικά πέρα από την ταλαιπωρία μπαίνουν και θέματα δημόσιας Υγείας.

Για αυτό και ο γαλάζιος Βουλευτής ζητά από τον Πάνο Καμμένο κάποια ενημέρωση για το τι θα κάνει το ΥΠΕΘΑ για τα στελέχη του και τις οικογένειες τους που βασανίζονται.
 

Η ιστορία της 133 ΣΜ

Η ιστορία της Μονάδας αρχίζει το Νοέμβριο του 1940 με την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ομάδα Άγγλων και Ελλήνων τεχνικών, άρχισε τη μελέτη, τη χάραξη και τη κατασκευή ενός βοηθητικού διαδρόμου προσγείωσης, τον οποίον όμως στη συνέχεια αχρήστευσαν, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Μάχης της Κρήτης.

Μετά την ολοκληρωτική κατάληψη του νησιού, τον Ιούνιο του 1941 οι Γερμανοί, με αναγκαστική εργασία των κατοίκων της περιοχής, ανακατασκεύασαν το διάδρομο προσγείωσης. Επίσης, κατασκεύασαν νέα κτίρια και καταφύγια, και εγκατέστησαν μόνιμα μία Μοίρα αναγνωριστικών Α/Φ. Από το καλοκαίρι του 1941, μέχρι το Μάρτιο του 1943, εκτελούντο από το αεροδρόμιο Καστελλίου, ημερησίως, 200-400 πτήσεις Α/Φ βομβαρδισμού, αναγνώρισης και μεταφοράς εφοδίων και πυρομαχικών προς τη Βόρειο Αφρική με Α/Φ JU-88D-5, JU-86P2, Me-109E-7.

Τον Ιούλιο του 1943 πραγματοποιήθηκε σαμποτάζ από Άγγλους και Έλληνες. Τα Γερμανικά στρατεύματα αποχωρούν τον Σεπτέμβριο του 1944. Το 1947 ξεκινά η ανακατασκευή του Α/Δ.
 

Από το Μάιο του 1951 έως την 15-Ιουλίου-1953 η Μοίρα Κατασκευών της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας εκτελεί έργα που κόστισαν 4,5 δις δραχμές. Μετά την ολοκλήρωση των έργων προσγειώνεται το πρώτο Α/Φ τύπου Dakota. Έως το 1964 πραγματοποιούνται και άλλα συμπληρωματικά έργα και μετασταθμεύουν Α/Φ F-86D, F-84F και T-33.

Την περίοδο 1967 έως 1968 κατασκευάστηκε η περίφραξη του Α/Δ.

Στις 20-7-1974 το Α/Δ μετονομάζεται σε 133 Σμηναρχία Μάχης. Στις 30-6-1976 15 Α/Φ F-86F της 344ΜΔΒ μετασταθμεύουν στην 133ΣΜ. Από το Σεπτέμβριο του 2000 έως και σήμερα, Α/Φ αναχαίτησης αναλαμβάνουν από την Μονάδα επιχειρησιακό ρόλο αεράμυνας.
 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY