60 Χρόνια της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών

Δείτε πως γιορτάστηκαν τα 60 χρόνια από την αρχική συγκρότηση της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών «ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ».

 

 

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2107, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών (1 ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ «ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ»), εκδήλωση για τον εορτασμό των 60 χρόνων από την αρχική της συγκρότηση, στις 26 Αυγούστου 1957.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Διοικητής του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος.

Συγκρότηση Δυνάμεων Καταδρομών

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τον Αύγουστο του 1945, επικείμενης της διάλυσης του Ιερού Λόχου, υποβλήθηκε αρμοδίως στο ΓΕΣ πρόταση διατηρήσεως ενός πυρήνα, που θα μπορούσε να αποτελέσει αργότερα μια «Δύναμη Καταδρομών», η οποία, παρότι έγινε δεκτή ευμενώς, δεν ευοδώθηκε.

Τον Δεκέμβριο του 1946 η Ανωτάτη Ηγεσία αποδέχθηκε τη νέα πρόταση του Σχου Ανδρέα Καλλίνσκη και ενέκρινε τη συγκρότηση των πρώτων 40 ανεξάρτητους Λόχους Ορεινών Καταδρομών (ΛΟΚ).

Η Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών (ΔΔΚ), το 1957, μετονομάσθηκε σε Τακτικό Επιτελείο Δυνάμεων Καταδρομών (ΤΕ/ΔΚ), με δυνατότητα υπαγωγής σ’ αυτήν αριθμό Μοιρών Καταδρομών.

Το 1962 το (ΤΕ/ΔΚ) μετονομάσθηκε σε 1η Τακτική Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών (ΤΚ/ΔΚ) η οποία το 1966 μετονομάσθηκε σε 1ο Σύνταγμα Καταδρομών (1ο ΣΚΔ) με οργανικές Μονάδες τις Β’ Δ’ και Ε’ ΜΚ και το ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ
ΠΟΛΕΜΟΥ (ΚΕΑΠ) και τέλος από την 1η Ιανουαρίου του 2003 σε 1η Ταξιαρχία Καταδρομών –
Αλεξιπτωτιστών από 1ης Ιανουαρίου 2003, με υπαγωγή σε αυτή και της 1ης και 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών.

Από την 26 Σεπτεμβρίου 2005 η 1η ΤΑΞ ΚΔ/ΑΛ υπάγεται στην Ιη Μεραρχία Πεζικού.

Μοίρες Καταδρομών

Οι Μονάδες Καταδρομών της Ταξιαρχίας εφαρμόζουν πρόγραμμα Επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως με βάση τις Γενικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως/ΓΕΣ και τις Ειδικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως/ΔΕΔ/ΓΕΣ.

Η εκπαίδευση είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις επιχειρησιακές αποστολές των μονάδων. Για τα στελέχη και τους οπλίτες της Ταξιαρχίας, κριτήριο εκπαιδεύσεως αλλά και γενικής στρατιωτικής αγωγής, αποτελεί η δυνατότητα εκτελέσεως με οποιεσδήποτε συνθήκες καιρού και εδάφους αποστολών

Μοίρες Αλεξιπτωτιστών

Οι Μοίρες Αλεξιπτωτιστών, λόγω του ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου εκπαιδεύσεως και μαχητικής ικανότητας, το οποίο προέρχεται από τον υψηλό δείκτη πειθαρχίας, αποφασιστικότητας και αυτοπεποιθήσεως, τόσο των Στελεχών όσο και των Οπλιτών τους , το οποίο από ιδρύσεως της παραμένει αμείωτο, επιλέχθηκαν πολλές φορές από την Στρατιωτική Ηγεσία , για να συμμετάσχουν τόσο σε Εθνικές όσο και σε Συμμαχικές Ασκήσεις και σε ασκήσεις συνεργασίας και συνεκπαιδεύσεως με τμήματα Ειδικών Δυνάμεων άλλων χωρών, αποσπώντας πάντα τα ευμενή σχόλια αυτής, καθώς και των λοιπών συμμετεχόντων.

 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY