3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «ΡΙΜΙΝΙ»

Έτοιμη ανά πάσα στιγμή να προσφέρει στην πατρίδα είναι η 3η Μ/Κ ΤΑΞ. Όπως αποδεικνύεται και στο έργο που παρουσιάζει αυτές τις μέρες στο ΓΕΣ.

 

 

Την τρέχουσα εβδομάδα, η 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία (3 Μ/Κ ΤΑΞ «ΡΙΜΙΝΙ»), παρουσιάζει στο ΓΕΣ το έργο που επιτελεί το προσωπικό της, σε συνδυασμό με την αποστολή και την ιστορία της.

Παρακολουθούμε τις πάσης φύσης δραστηριότητές τους, τις πρωτοβουλίες και τις συνέργειες για τις οποίες αισθάνονται υπερήφανοι, αλλά και ενημερωνόμαστε για την περιοχή που εδρεύουν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Στο Έμβλημα της Ταξιαρχίας απεικονίζεται η κεφαλή της θεάς Αθηνάς με δόρυ, Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) και ταινία όπου αναγράφεται η λέξη «ΡΙΜΙΝΙ».

Συμβολίζει την πολεμική ταυτότητα της Ταξιαρχίας (Αθηνά, θεά του πολέμου και της σοφίας) και τη μηχανοκίνησή της (ΤΟΜΠ).

Η λέξη «ΡΙΜΙΝΙ» είναι η πρόσθετη ονομασία στην ταυτότητα της Ταξιαρχίας, την οποία φέρει τιμητικά, διότι απελευθέρωσε την ομώνυμη Ιταλική πόλη από τους Γερμανούς, το Σεπτέμβριο του 1944.

Το Ρητό «ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟΝ ΟΠΛΟΝ ΑΡΕΤΗ» (Αντισθένης), αποδίδεται στην νέα ελληνική: «η αρετή είναι όπλο που ποτέ δεν μπορούν να σου το αφαιρέσουν».

Η Ταξιαρχία συγκροτήθηκε το 1885 στα Τρίκαλα ως Σύνταγμα και έλαβε μέρος σε όλους τους αγώνες του Έθνους, με ιδιαίτερη συμμετοχή στην εκστρατεία των Συμμάχων στην Ουκρανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην εκστρατεία της Μικράς Ασίας το 1918 – 22 με Διοικητή τον Πλαστήρα, ενώ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά τη συγκρότηση της στην
Ινσαρίγια της Συρίας ως ΙΙΙ  Ελληνική Ταξιαρχία υπό το Σχη Θρασύβολο Τσακαλωτό, συμμετείχε στις μάχες του Ελ Αλαμέιν και Ρίμινι.

Η σημαία της Ταξιαρχίας έχει τιμηθεί 3 φορές με αριστείο ανδρείας και με ένα Πολεμικό Σταυρό.

 

LEAVE A REPLY