3η Μ/Κ ΤΑΞ «ΡΙΜΙΝΙ»: Η ιστορική Ταξιαρχία πραγματοποιεί επιχειρησιακές βολές μάχης.

 

Ένα εντυπωσιακό βίντεο που παρουσιάζει βολή τυφεκίου υπ’ αριθμ’ 7 από την 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία (3η Μ/Κ ΤΑΞ «ΡΙΜΙΝΙ»), η οποία φανερώνει την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των βολών τυφεκίου, συνδυάζοντας την επιχειρησιακή βολή με τις βολές μάχης ταχείας αντίδρασης.

Το έμβλημα της Ταξιαρχίας

3η Μ/Κ Ταξιαρχία

Στο Έμβλημα της Ταξιαρχίας απεικονίζεται η κεφαλή της θεάς Αθηνάς με δόρυ, Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) και ταινία όπου αναγράφεται η λέξη «ΡΙΜΙΝΙ».

Συμβολίζει την πολεμική ταυτότητα της Ταξιαρχίας (Αθηνά, θεά του πολέμου και της σοφίας) και τη μηχανοκίνησή της (ΤΟΜΠ).

Η λέξη «ΡΙΜΙΝΙ» είναι η πρόσθετη ονομασία στην ταυτότητα της Ταξιαρχίας, την οποία φέρει τιμητικά, διότι απελευθέρωσε την ομώνυμη Ιταλική πόλη από τους Γερμανούς, το Σεπτέμβριο του 1944.

Το Ρητό «ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟΝ ΟΠΛΟΝ ΑΡΕΤΗ» (Αντισθένης), αποδίδεται στην νέα ελληνική: «η αρετή είναι όπλο που ποτέ δεν μπορούν να σου το αφαιρέσουν».

Ιστορία της 3ης Μ/Κ ΤΑΞ

Η Ταξιαρχία συγκροτήθηκε το 1885 στα Τρίκαλα ως Σύνταγμα και έλαβε μέρος σε όλους τους αγώνες του Έθνους, με ιδιαίτερη συμμετοχή στην εκστρατεία των Συμμάχων στην Ουκρανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην εκστρατεία της Μικράς Ασίας το 1918 – 22 με Διοικητή τον Πλαστήρα, ενώ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά τη συγκρότηση της στην
Ινσαρίγια της Συρίας ως ΙΙΙ Ελληνική Ταξιαρχία υπό το Σχη Θρασύβολο Τσακαλωτό, συμμετείχε στις μάχες του Ελ Αλαμέιν και Ρίμινι.

Η σημαία της Ταξιαρχίας έχει τιμηθεί 3 φορές με αριστείο ανδρείας και με ένα Πολεμικό Σταυρό.

LEAVE A REPLY