ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Εύθυμη αληθινή αστυνομική ιστορία
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ– Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

 

 

 

Ήταν κάποιο καλοκαίρι πρίν χρόνια , όταν δύο άγνωστα μεταξύ τους ζευγάρια τυχαία παραθέριζαν σε τουριστική περιοχή κοντά στη Λάρισα , όπου παραθερίζουν τα καλοκαίρια οι Λαρισαίοι.
Τα ζευγάρια αυτά διέμεναν σε διπλανά δωμάτια ξενοδοχείου . Το ένα ζευγάρι ήταν παντρεμένο , ο Βασίλης και η Μαρία, ενώ το άλλο ζευγάρι είχε ερωτική σχέση, Ιρίνα και Αντώνης.
Το τρίτο βράδυ της διαμονής τους, το νεαρό ζευγάρι των ερωτευμένων άρχισε και  πάλι να επιδίδεται σε ερωτικό πάρτι , με θέρμη και ενέργεια…. Οι κραυγές , τα αναφωνητά και οι ….ηφαιστειακές εκρήξεις της Ιρίνας , δεν άφηναν τους δίπλα να κλείσουν για τρίτο βράδυ , μάτι.
Κάποια στιγμή ο Βασίλης άρχισε να κτυπάει με το χέρι του την μεσοτοιχία και να φωνάζει να ηρεμήσουν , “σκάστε ρε επιτέλους, πότε θα τελειώσετε να κλείσουμε μάτι “;
O άλλος ενοχλημένος τον έβρισε με τα γνωστά νεοελληνικά.
Τότε ο Βασίλης  εξαγριωμένος βγαίνει από το δωμάτιο και στέκεται έξω από την πόρτα του δωματίου των εραστών φωνάζοντας “βγές έξω ρε αν είσαι άνδρας”.
Ο Αντώνης  θυμωμένος βγαίνει έξω ημίγυμνος και κουβέντα στη κουβέντα ήλθαν στα χέρια στο διάδρομο του ξενοδοχείου. Η Ελληνορωμαική  πάλη, μαζί με το καράτε και την πυγμαχία ,,,,,δοξάσθηκαν .
Ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου κάλεσε την αστυνομία και έτσι λοιπόν κατέφθασε ένα περιπολικό τζίπ [κλούβα] του τοπικού αστυν. τμήματος για να επιληφθεί του επεισοδίου.
Οι δύο ….αντίπαλοι δήλωσαν ότι αλληλομηνύονται και έτσι σαν …..μία χαρούμενη οικογένεια προσήχθησαν στο αστυν. τμήμα ….για τα περαιτέρω.
Εκεί τους περίμενε ο αστυνόμος ο οποίος μάταια προσπάθησε να τους ηρεμήσει. Κατόπιν τούτου ξεκίνησε τη σύνταξη της δικογραφίας και όταν μετά από αρκετή ώρα τελείωσε , τους λέει: “Άντε λεβεντόπαιδα,  μπείτε τώρα μέσα στο …πεντάστερο [κρατητήριο] και το πρωί με την αυγούλα θα πάτε στο αυτόφωρο. Ρούμ σέρβις δεν έχουμε….” 
Μόλις τα …παλληκάρια μπήκαν στις ανέσεις του …πεντάστερου , άρχισαν να το ξανασκέφτονται .
– “Ρε συ τι λές να ανακαλέσουμε τις μηνύσεις και ότι έγινε, έγινε;”
– “Eντάξει ρε αλλά έπρεπε να σου σπάσω τα παΐδια.”
– “Τέλος πάντων και τούτο εδώ τα πράμα [κρατητήριο] δεν αντέχεται.”
– “Αστυνόμε θέλουμε να ανακαλέσουμε.”
Ο Αστυνόμος αναγκαστικά δέχθηκε την ανάκληση των μηνύσεων και με την προφορική εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας , τους άφησε ελεύθερους.
Την επόμενη ημέρα η φίλη του Αντώνη , η Ιρίνα συνάντησε τον Βασίλη στην παραλία και του ζήτησε να πιούν καφέ μαζί. Ο Βασίλης δεν της χάλασε χατίρι και δέχθηκε .
Η εντυπωσιακή Ιρίνα από την Μολδαβία “τα έριξε….στον Βασίλη”, λέγοντάς του ότι είναι “ωραίο αγόρι, πολύ άνδρας  κ.α.”.
Κατά διαβολική σύμπτωση εκείνη τη στιγμή περνούσε από εκεί με το αυτ/τό του ο Αντώνης , ο οποίος βλέποντας το τρυφερό τέτ-ατέτ, κόντεψε να γκρεμίσει τον τοίχο της καφετέριας με το αυτ/το. Σταματάει στη μέση του δρόμου , κατευθύνεται προς το μέρος τους και επιτίθεται στον Βασίλη , φωνάζοντας “την γκόμενά μου ρε, θα σε σκίσω “.
Ο Βασίλης προσπαθεί να του εξηγήσει και τότε αρχίζει το ….δημόσιο θέαμα προς τέρψη των θαμώνων και των διερχομένων….κανονικό πανηγύρι…[μόνο δίσκο δεν έβγαλαν]….στη παραλία.
Ειδοποιείται πάλι η αστυνομία και το ….γνώριμο πλέον 4Χ4 καταφθάνει…”μπουζούρ” και στο τμήμα…
Ξανά , τα γνωστά, αλληλομηνύσεις , “γαλλικά” και στο τέλος ….πεντάστερο.
Ο Αστυνόμος άρχισε να φωνάζει .
– “Πάλι εσείς εδώ , τι θα γίνει , είστε οι καλύτεροι …πελάτες μου, τα χάπια μου, τα χάπια μου….Τι το περάσατε εδώ Χίλτον και παίζετε παιγνιδάκια και με τα νεύρα  μας, έχουμε σοβαρότερες δουλειές , μέσα, μέσα….”
Μετά από κάποια ώρα και αφού οι κρατούμενοι είδαν ότι …το μάτι του αστυνόμου είχε ….γυρίσει, ζητούν μέσω των συνηγόρων τους να ….ανακαλέσουν πάλι τις μηνύσεις….
Ο Αστυνόμος ήταν σε κατάσταση παροξυσμού….Οι δικηγόροι  προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν και να του λένε ότι έχει δίκαιο και δεν μπορεί να ασχολείται μέρα-νύχτα με τους πελάτες τους….
Ο Αστυνόμος αφού ήπιε δύο καφέδες….στο καπάκι….και κάπνισε μισό πακέτο τσιγάρα, [μάλιστα κάποια στιγμή ενώ είχε τσιγάρο στο στόμα, άναψε και έβαλε και άλλο τσιγάρο……] και αφού ηρέμησε , έκανε συστάσεις στους …λεβέντες , για να μη τους….φιλοξενήσει ξανά.
Η Μαρία , η γυναίκα του Βασίλη , επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο από την θάλασσα , πληροφορήθηκε για την καινούργια ιστορία του Βασίλη και έγινε έξαλλη. Μόλις ο σύζυγος επέστρεψε στο ξενοδοχείο , μελανιασμένος από το ξύλο με τον Αντώνη , η Μαρία του ορμάει με την σαγιονάρα ουρλιάζοντας,
– “δεν ντρέπεσαι βρε άχρηστε, με έκανες ρεζίλι , την έπεσες στη ξένη που θα σου έτρωγε τα λεφτά , θα σου πώ εγώ ρεμάλι , διαζύγιο ρε ξεφτίλα νομίζεις ότι είσαι ο Τζώρτζ Κλούνει.”.
– “Σκάσε σου λέω γιατί θα σηκώσω χέρι, δεν θέλω να ξαναδώ τον αστυνόμο, γιατί θα με περιμένει με ανθοδέσμη…”  και άλλοι πολλοί πολιτισμένοι διάλογοι…..
Ξανά χαμός στο ξενοδοχείο . Ξανά το ……οικογενειακό πλέον 4Χ4 .
Ο Αστυνόμος μόλις πληροφορείται το νέο συμβάν με τους σχεδόν ίδιους …πρωταγωνιστές της …υπερπαραγωγής άρχισε να φωνάζει, “το ήξερα, το ήξερα, ότι με αυτούς θα ξεκαλοκαιριάσω , έλεος, καλύτερα στην Πέτρα [ψυχιατρείο], παρά με αυτούς.”
Δίνει εντολή λοιπόν στο περιπολικό να παραμείνει έξω από το ξενοδοχείο…..για πάν ενδεχόμενο… Ο ξενοδόχος, αλλά και ένοικοι, άρχισαν να ενοχλούνται από την ……ασφυκτική παρουσία του περιπολικού και ζήτησαν ευγενικά από τον αστυνόμο να το απομακρύνει.
…..Άμ δε….άνενδοτος ο αστυνόμος. Απαντάει στον ξενοδόχο “αμ δε θα με στείλουν αυτοί , το περιπολικό δεν παέι πουθενά……”
Τελικά το περιπολικό απομακρύνθηκε με εντολή του αστυν. Δ/ντή , ο οποίος ενημερώθηκε για τα συμβάντα, τραβώντας το …αυτί του αστυνόμου ….
Σήμερα ίσως ο αστυνόμος να πίνει ήρεμος τον καφέ του στο χωριό, συνταξιούχος πλέον ,  ο Βασίλης με τη Μαρία ίσως δεν χώρισαν, ο Αντώνης μάλλον θα παντρεύτηκε, όχι όμως την Ιρίνα , γιατί αυτή πήρε τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα της, γιατί είχε λήξει η παραμονή της στην Ελλάδα…..
ΥΣ. Η ιστορία είναι αληθινή, εκτός από τα ονόματα.
Περισσότερες αληθινές αστυνομικές ιστορίες, μπορείτε να διαβάσετε εδω:
SHARE

LEAVE A REPLY