Οι μαχητές της Αεροπορίας Στρατού όχι μόνο έκαναν τη διακομιδή ασθενή αλλά του έσωσαν και τη ζωή μέσα στο ελικόπτερο, ενώ βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο.

 

 

Με ασφάλεια μεταφέρθηκε από την Πάρο στη Σύρο με ελικόπτερο ΝH-90 της Αεροπορίας Στρατού ένας ασθενής ο οποίος υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου σε μία περιπετειώδη πτήση…

Αγώνα έδωσαν το βράδυ της Πέμπτης, οι Μαχητές της Αεροπορίας Στρατού να σώσουν έναν ασθενή με οξύ πρόσθιο έμφραγμα του μυοκαρδίου… Το συμβάν έγινε στο νησί της Πάρου και το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού τον μετέφερε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Σύρου.

Μάλιστα έγινε και θρομβόλυση εν πτήσει, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Yπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη.

Η αεροδιακομιδή έλαβε χώρα κατόπιν αιτήσεως του ΕΚΑΒ και πραγματοποιήθηκε με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού το οποίο είναι μόνιμα στην Σύρο!

Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτός τους αφανείς ήρωες (Πιλότους, διασώστες του ΕΚΑΒ και Ιατρούς) που σώζουν ζωές με κίνδυνο την ζωή τους, αποδεικνύοντας στο μέγιστο βαθμό την ετοιμότητα, τον επαγγελματισμό, αλλά και την αμεσότητα με την οποία αντιμετωπίζουν περιστατικά έκτακτης ανάγκης!!!

Πηγή: cyclades24

LEAVE A REPLY