Συμφωνία ανάμεσα στον στρατό του Άσαντ και τους Κούρδους προκειμένου να πολεμήσουν μαζί τους Τούρκους στο Αφριν της Συρίας.

 

 

Ώρα με την ώρα αυξάνονται οι πληροφορίες που μιλάνε για συμφωνία της κυβέρνησης Συρίας με τους Κούρδους προκειμένου ο συριακός στρατός που παραμένει πιστός στον Άσαντ να πάει στο Αφρίν και να αντιμετωπίσει μαζί με τους Κούρδους τις δυνάμεις του τουρκικού στρατού.

Η είδηση γράφτηκε πριν από στην ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, η οποία επικαλείται δηλώσεις του Μπαντράν Τζία Κούρν, συμβούλου στην κουρδική διοίκηση της βόρειας Συρίας στο πρακτορείο Reuters.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο συριακός στρατός θα αναπτυχθεί σε ορισμένες μεθοριακές θέσεις και θα μπορεί να μπει στο Αφρίν μέσα σε 48 ώρες.

Πριν από λίγες ημέρες οι Κούρδοι και ο Άσαντ είχαν συμφωνήσει να διευκολύνονται οι Kούρδοι μαχητές να περνούν ελεύθερα από τις περιοχές που ελέγχει ο Συριακός στρατός προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνα στο Αφριν.

Οι εξελίξεις αυτές, αν τελικά επιβεβαιωθούν τις επόμενες ώρες, ίσως και να σημαίνουν την γενίκευση του πολέμου στην περιοχή του Αφρίν αφού στο «παιχνίδι» μπαίνει ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας.

Πηγή: ReutersJerusalem Post

LEAVE A REPLY