Το παιχνίδι των συμβολισμών παίζει ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ που φωτογραφήθηκε μπροστά απο το κάδρο του Βενιζέλου με τον ΝΑΤΟικό διοικητή της SNMG2.

Η συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας με τον Διοικητή της ναυτικής δύναμης Standing NATO Maritime Group 2 (SNMG2), Rear Admiral, Axel Deertz DEU-N, στο πλαίσιο ενημερωτικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στο ΓΕΕΘΑ είχε και ένα συμβολικό μήνυμα κυρίως προς την γείτονα χώρα Τουρκία αλλά όχι μόνο.

nato-ageetha

Ο Διοικητής της SNMG2 που συναντήθηκε και στο ΓΕΝ με τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ ήρθε στην Αθήνα για ένα μόνο λόγο ο οποίος δεν είναι άλλος απο την εν εξελίξει συμμαχική επιχείρηση ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και την περαιτέρω προοπτική της.

nato-agen

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ όμως γνωρίζοντας πως αυτό το θέμα ενδιαφέρει για προφανείς λόγους την Τουρκία και η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει θέμα στην γειτονική χώρα φρόντισε η ανταλλαγή των εθιμοτυπικών δώρων να γίνει μπροστά απο το κάδρο του Ελευθέριου Βενιζέλου ο οποίος όπως είναι γνωστό με τη Συνθήκη της Λωζάνης καθόρισε τα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Αυτά τα σύνορα που αμφισβητεί ο Ταγίπ Ερντογάν με τα σύνορα της καρδιάς του και της ρητορικής του.

Η εύστοχη αυτή κίνηση βέβαια θα έχει ουσιαστική αξία αν χρησιμοποιηθεί κατάλληλα συνολικά απο την κυβέρνηση αλλιώς, χωρίς να απαξιώνεται η σημασια της, απλά θα αποτελεί μια αξιοσημείωτη πρωτοβουλία χωρίς ουσιαστικό όφελος.

 

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

1 COMMENT

LEAVE A REPLY