Θερμή ήταν η υποδοχή κατοίκων σε χωριά της Ξάνθη και της Ροδόπης που επισκέφτηκε ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής και επιθεώρησε έργα υποδομής που γίνονται υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ

 

 

Στην καρδιά της Θράκης σε χωριά στην ορεινή περιοχή των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης, σε μια διαφορετικού είδους «επιθεώρηση» βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018.

Σκοπός του Αρχηγού ΓΕΣ ήταν αυτή τη φορά να επιθεωρήσει τα έργα οδοποιίας και ανακατασκευής σχολικών κτηριακών εγκαταστάσεων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και να διαπιστώσει την πρόοδο εργασιών των έργων υποδομής, που πραγματοποιούνται με προσωπικό, μέσα και πιστώσεις, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Αρχηγός, με αφετηρία το Στρατόπεδο «ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ» στην Ξάνθη, επισκέφτηκε αρχικά την έδρα του 2ου Λόχου Βάσης Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Ειδικών Δυνάμεων (2ος Λ/ΒΕΚΕΕΔ) και στην συνέχεια τα ορεινά χωριά:

Μύκη, Γλαύκη, Εχίνος, Θέρμες, Κοτάνη και Μέγα Πιστό του Νομού Ξάνθης.
Ασώματοι, Κάλχας, Οργάνη, Άνω Βυρσίνη, Φίλλυρα, Λύκειο και την πόλη της Κομοτηνής του Νομού Ροδόπης.

Στη ξεχωριστή αυτή επίσκεψη ο Αλκιβιάδης Στεφανής δέχτηκε την πλέον δυνατή, φιλική υποδοχή των κατοίκων (από των πιο μικρών μέχρι των μεγαλύτερων) των ακριτικών αυτών περιοχών αποδεινύοντας με το τρόπο αυτό ότι ο Στρατός βρίσκεται δίπλα στον κόσμο και βοηθάει στην καθημερινοτητά του. Γι΄αυτό και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους.

Και αυτό αποτυπώθηκε και στις συγκινητικές φωτογραφίες που απέστειλε το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ και είναι ενδεικτικές του κλίματος που υπήρξε κατά την επίσκεψη. Δείτε τις φώτογραφίες του ΓΕΣ:

LEAVE A REPLY