Ευχές Χριστοδούλου ΓΕΑ
Φωτογραφία αρχείου

Παραβιάσεις: Διαβασμένοι για τις κινήσεις της Ελλάδας είναι οι Τούρκοι. Μέρες που είναι οι ευχές των Αρχηγών στις μονάδες είναι δεδομένες και οι  πτήσεις τους αυξάνονται.

Τις δικές τους «ευχές» στέλνουν οι Τούρκοι την Μεγάλη Εβδομάδα με πτήσεις – «απάντηση» σε αυτές της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ώρα που ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου επισκεπτόταν για ευχές τα «κάστρα» της 130 Σμηναρχίας Μάχης στην Λήμνο και της 135 Σμηναρχίας Μάχης στην Σκύρο οι Τούρκοι σάρωναν το Αιγαίο.

Ένας σχηματισμός από μαχητικά F-16 και 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας – ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 έκαναν 38 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Οι 35 έγιναν από τα CN-235 που κινήθηκαν σε όλο το Αιγαίο.

Το ενδιαφέρον είναι βέβαια πως χτές οι παραβιάσεις ήταν μόλις 2.

130 ΣΜ

Αποστολή της Σμηναρχίας είναι η άρτια εκπαίδευση του προσωπικού και η συντήρηση των μέσων ώστε να διατηρεί υψηλό βαθμό ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια.

Η 130 ΣΜ διαθέτει:

  • F-16
  • AS-332 Super Puma

135 ΣΜ

Η 135 Σμηναρχία Μάχης (135ΣΜ) έχει ως αποστολή τη διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας, με κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρησης των μέσων και συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σ’ αυτή, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης, οποτεδήποτε απαιτηθεί, σύμφωνα με τα ισχύοντα Σχέδια.

Η 135 ΣΜ διαθέτει:

  • M-2000
  • M-2000-5
  • F-16
  • F-4E

 

LEAVE A REPLY