ΑΙΓΑΙΟ

Οι Τούρκοι το τελευταίο διάστημα δοκιμάζουν διάφορα νέα «παιχνίδια» στο Αιγαίο. Η είδηση πάντως είναι πως την Τρίτη δεν είχαμε παραβιάσεις!

 

 

 

Τις τελευταίες ημέρες είναι γνωστό πως υπήρξαν φορές που όλες οι παραβιάσεις που έκαναν στον Εθνικό μας Εναέριο Χώρο οι Τούρκοι έγιναν αποκλειστικά από τα CN-235 ηλεκτρονικού πολέμου – αεροναυτικής συνεργασίας.

Η τακτική αυτή αξιολογείται από τους Επιτελείς ενώ η Πολεμική Αεροπορία φυσικά αναγκάζεται να σηκώνει μαχητικά πάντα, με το σχετικό κόστος που υπάρχει, για να τα αναγνωρίσει.

Τώρα όμως έχουμε και κάτι άλλο καινούργιο αφού την Τρίτη πέταξε μόνο ένα ελικόπτερο το οποίο, και εδώ είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον, απέφυγε να προκαλέσει και να κάνει παραβιάσεις και αρκέστηκε μόνο σε παραβάσεις (3) των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Και για αυτή την πτήση πάντως η Ελληνική πλευρά δεν έδειξε καμία ανοχή και σηκώθηκαν αεροσκάφη, πάλι με σημαντικό κόστος, για να το αναγνωρίσουν.

Φυσικά και οι κινήσεις των Τούρκων παρακολουθούνται με μεγάλο ενδιαφέρον και αξιολογούνται όλες οι πιθανότητες που οδηγούν στα νέα κόλπα της γειτονικής χώρας.

Σημειώνεται μάλιστα πως η πτήση του ελικοπτέρου έγινε σε ένα «καυτό σημείο» δηλαδή στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ένα χώρο που η Τουρκία κατα προτεραιότητα πάντα θέλει να δείχνει πως έχει παρουσία και να προβάλει αστείες και εξωφρενικές διεκδικήσεις για δήθεν τουρκικά νησιά.

 

LEAVE A REPLY