«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»

Η διακλαδική εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 03/18» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού Κόλπου και κεντρικού Αιγαίου Πελάγους

 

 

Οι σύγχρονες προκλήσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις θέλουν και σύγχρονες απαντήσεις και αυτές απαιτούν τον συντονισμό και συγχρονισμό όλων των κλάδων.

Στις απαιτήσεις αυτές η διακλαδική εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 03/18», στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού Κόλπου και κεντρικού Αιγαίου Πελάγους αποτελεί μικρό αλλά σημαντικό δείγμα το πως πρέπει να δρούν συντονισμένα πλέον οι ΕΔ.

Η άσκηση διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό από τη Δευτέρα 05 έως την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2018 με τη συμμετοχή αρματαγωγών, φρεγατών, ελικοπτέρων, ομάδων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών καθώς και μονάδων και μέσων του Στρατού Ξηράς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα και με την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Σκοπός της η διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας, καθώς και ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας και διακλαδικότητας των συμμετεχόντων.

Οι εικόνες της άσκησης από τις φωτογραφίες του ΓΕΝ αποτυυπώνουν χαρακτηριστικά την απαιτούμενη διακλαδικότητα της άσκησης, τη συνεργασία δηλαδή όλων των κλάδων των ΕΔ:

«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/18»

LEAVE A REPLY