ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Με την παρακάτω ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, αναφέρεται ακαδημαϊκή αναβάθμιση της εκπαίδευσης των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

 

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) Εθνικής Άμυνας-Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την ακαδημαϊκή συνεργασία της Σχολής Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α.) στην Αθήνα, της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (Α.ΔΙ.Σ.ΠO.) στη Θεσσαλονίκη και των Σχολών Ανώτατης Τεχνικής Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς, με Τμήματα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) στη διοργάνωση κοινών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) επί αντικειμένων που περιλαμβάνονται στα προγράμματα σπουδών των Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συνεχής αναβάθμιση των Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν πρωταρχικό στόχο και μέλημα!

Οι σπουδαστές της Σ.ΕΘ.Α. και της Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ., ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή τους θα έχουν τη δυνατότητα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να αποκτούν και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις Στρατηγικές Σπουδές

Η προσπάθεια άρχισε από το 2013 οπότε οργανώθηκαν και λειτούργησαν τα πρώτα Π.Μ.Σ της Σ.ΕΘ.Α. με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και της Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ. με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η προσπάθεια γνώρισε μεγάλη αντίδραση από την προηγούμενη ηγεσία του ΓΕΕΘΑ που νόμιζε ότι μπορεί για προσωπικούς λόγους να αναχαιτίσει την πρόοδο και την μόρφωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάταια όμως. Όταν μπει το νερό στο αυλάκι δεν μπορεί να σταματήσει. Τελικά οι αρμόδιοι υπεγραψαν την απόφαση.

Γι αυτό το επίτευγμα θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω:

  • όλες τις Δκσεις της ΣΕΘΑ και της ΑΔΙΣΠΟ των τελευταίων ετών από το 2012,
  • τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των τελευταίων ετών που δεν το εμπόδισαν,
  • τους Καθηγητές Μάζη και Κουσκουβέλη που πρωτοστάτησαν σ αυτή την προσπάθεια,
  • τους μαθητές των Σχολών των τελευταίων ετών που αγκάλιασαν με δίψα για μάθηση αυτές τις προσπάθειες και τελικά
  • τον Ταξίαρχο (ΠΖ) Κίμωνα Κωστή που από την αρχή υπήρξε ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας, με απεριόριστη προσωπική προσπάθεια, κόπο και προσωπικό κόστος.

Συγχαρητήρια σε όλους.

Ας είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ]

π. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ

LEAVE A REPLY