ΑΚΑΡ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και ζήτησε από τον Ευ. Αποστολάκη αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αν. Αιγαίου

 

 

Απάντηση στον Έλληνα ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη θέλησε να δώσει ο Χουλουσί Ακάρα θέτοντας θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu.

Ο Τούρκοι Υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι με την στρατιωτικοποίηση των νησιών παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα και δήλωσε ότι ζητεί από τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη, να ληφθούν τα «απαραίτητα μέτρα αποστρατιωτικοποίησης στο Αιγαίο στο πλαίσιο των ειλικρινών και εποικοδομητικών διμερών σχέσεων των δυο χωρών».

Στις δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ισχυρίζεται προκλητικά πως «η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις συνθήκες, εξοπλίζοντας νησιά του Αιγαίου, τα οποία υπόκεινται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης».

Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΑΜ, γίνονται ένα εικοσιτετράωρο μετά την δήλωση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Αποστολάκη, πως η Ελλάδα δεν είναι το πρώτο πρόβλημα της Τουρκίας, αλλά οι διεκδικήσεις της παραμένουν στο ακέραιο και έχουν σχέση με την εσωτερική πολιτική σκηνή στη γείτονα.

«Το θέμα είναι να μην φθάσεις στην κλιμάκωση. Η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές μας και πρέπει να ξέρει ότι έχουμε τη βούληση όσα λέμε ότι θα κάνουμε εάν χρειασθεί θα τα κάνουμε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.

Ο εκνευρισμός των τούρκων είναι εμφανής που δεν θέλουν ούτε σε επίπεδο δηλώσεων να εμφανίζεται ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν ότι φαντάζονται. Με αυτές τις προκλήσεις μάλλον είναι μάλλον πιθανό αντί για ΜΟΕ να δούμε σε λίγο και νέες προκλήσεις από την Τουρκία όπως την προχθεσινή με το ελικόπτερο του ΑΓΕΣ στο Καστελόριζο.