140 ΣΕΠΗΠ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Άλλαξε «χέρια» η Διοίκηση της 140 Σμηναρχίας Επιχειρησιακών Πληροφοριών και Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΣΕΠΗΠ). Ποιο είναι το έργο της και το έμβλημά της.

 

 

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 140 Σμηναρχίας Επιχειρησιακών Πληροφοριών και Ηλεκτρονικού Πολέμου (140ΣΕΠΗΠ) από τον Σμήναρχο (Ι) Αθανάσιο Πανταζή στον Σμήναρχο (Ι) Σωτήριο Παπαχρήστο, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι Διοικητές Μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) της περιοχής Λάρισας, οι Διοικητές των υπαγόμενων Σταθμών Ηλεκτρονικών Εφαρμογών, αντιπροσωπείες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διατελέσαντες Διοικητές της Μονάδας, εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών, καθώς και απόστρατοι Αξιωματικοί της ΠΑ.

140 ΣΕΠΗΠ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ποιο είναι το έμβλημα και το ρητό της 140 ΣΕΠΗΠ

«Παντ’ εφορά και παντ’ επακούει» (Όλα τα βλέπει και όλα τ’ ακούει) (Ομήρου Ιλιάδα, Γ’ Ραψωδία, στίχος 277)

Παράσταση: Το έμβλημα της Μονάδας (140ΣΕΠΗΠ), απεικονίζει ένα κοράκι, σύμβολο του ηλεκτρονικού πολέμου παγκοσμίως, να πετά κρατώντας ένα φιλμ όπου αναγράφεται το όνομα της Μονάδας συμβολίζοντας το φωτογραφικό έργο, ενώ επάνω δεξιά ηλεκτρόνια να περιστρέφονται συμβολίζοντας και αυτά με τη σειρά τους την εκμετάλλευση των πληροφοριών του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

140 ΣΕΠΗΠ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ποια είναι η αποστολή της 140 ΣΕΠΗΠ

Αποστολή της 140 Σμηναρχίας Επιχειρησιακών Πληροφοριών και Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΣΕΠΗΠ) είναι η διατήρηση υψηλού βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας, μέσω κατάλληλης οργάνωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού καθώς και συντήρησης των μέσων και συστημάτων που διατίθενται σε αυτή για:

  • την επιτυχή διεξαγωγή επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Πολέμου
  • τη συμμετοχή στη σχεδίαση αποστολών των Μονάδων του Αρχηγείου, με σκοπό την αποκάλυψη – αναγνώριση και εντοπισμό των εχθρικών στόχων, για διατήρηση ενημερωμένης τράπεζας πληροφοριών, που αφορά στη διάταξη μάχης του αντιπάλου
  • την αξιοποίηση των αεροφωτογραφήσεων και βιντεοσκοπήσεων (εναέριων και επίγειων) για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Δημοσίων Υπηρεσιών.

LEAVE A REPLY