ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ

Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες, όπως πάντα πρωτοπόροι στην καινοτομία, αυτή τη φορά σχεδιάζουν τη χρήση μικρών τετραέλικων drones σε κάθε ομάδα κρούσης. 

 

 

 

Ο διοικητής του Σώματος Πεζοναυτών έχει δηλώσει πολλές φορές ότι προτίθεται να εξοπλίσει κάθε ομάδα Πεζοναυτών με ένα drone το οποίο θα προσφέρει εικόνα της τακτικής κατάστασης στις περιπολίες.

Υπάρχει όμως και μια πιθανότητα η υπηρεσία να μην χρειαστεί να αγοράσει τα drones που θέλει, χάρη στην τεχνολογία 3D εκτύπωσης που δοκιμάστηκε από μια Ομάδα Πεζοναυτών κατά τη διάρκεια πρόσφατης ανάπτυξή της στη Μέση Ανατολή.

Η διοίκηση της ειδικής δύναμης κρούσης και αντιμετώπισης κρίσεων Πεζοναυτών «Special Purpose Marine Air-Ground Task Force Crisis Response» , πραγματοποιώντας επιθέσεις εναντίον του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία, υποστηρίζοντας την ασφάλεια των πρεσβειών και παρέχοντας συμβουλευτική και βοήθεια στα ιρακινά στρατεύματα, δημιούργησε και λειτούργησε το πρώτο στο είδος του drone “τριδιάστατης” εκτύπωσης.

Το εργαστήριο δημιούργησε ένα μικρό drone  που μπορεί να λειτουργήσει για 20 έως 25 λεπτά και να τροποποιηθεί ανάλογα ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Πεζοναυτών.

Τα συστήματα κοστίζουν περίπου 2.000 δολάρια ανά τεμάχιο, τιμή αρκετά υψηλή, αλλά  η τριδιάστατη εκτύπωση έχει πλεονεκτήματα που μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα, όπως η δυνατότητα εκτύπωσης των ανταλλακτικών με φθηνό κόστος, δήλωσε υπεύθυνος αξιωματικός διοκητικής μέριμνας της ομάδας.

Στην πιο πρόσφατη ανάπτυξή τους στη Μ. Ανατολή, οι πεζοναύτες  χρησιμοποίησαν τα drones για να αναγνωρίζουν τις απειλές από τα εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση των αμερικανικών θέσεων.

Τελικά, τα  πρώτα drones τέθηκαν σε επιχειρησιακή χρήση στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας των Πεζοναυτών στις προκεχωρημένες θέσεις, παρέχοντας σημαντική υποστήριξη σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες αναγνωρίσεως και αναμένεται σύντομα ημαζική χρησιμοποίησή τους σε όλες τις ομάδες.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ
Αμερικανοί Πεζοναύτες της 1ης Μεραρχίας Πεζοναυτών επισκευάζουν ένα drone μετά από δοκιμή πτήσης στο Στρατόπεδο Pendleton, Ιούνιος 2017.

Πηγή : defencetech.com

 

LEAVE A REPLY