ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ECONOMIST

Δήλωση με την οποία δίνει διευκρινίσεις για την χθεσινή του αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών στο συνέδριο του ECONOMIST έκανε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος

 

 

Η χθεσινή τοποθέτηση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στο συνέδριο του ECONOMIST για την Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και σε όσους αντιτίθενται. Οι αντιδράσεις αυτές υποχρέωσαν μάλλον τον ΥΕΘΑ να προβεί σήμερα δήλωση κατά την έξοδο του από την Βουλή σήμερα στην οποία υποστηρίζει ότι τα όσα είπε αποτελούσαν μια «νομική θεώρηση» και αφορούσε τους διεθνείς διπλωμάτες.

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του ο Ν. Παναγιωτόπουλος σημειώνει: «Eξηγούμαι λοιπόν για να μην παρεξηγούμαι χθες στο συνέδριο του ECONOMIST μπροστά σε διεθνές ακροατήριο είπα ότι για να σταθεί η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να μην παραβιάζονται ουσιώδεις όροι της από κάποιο μέρος. Ήταν σαφές ο αποδέκτης… ήταν σαφές για ποιον ήταν. Απλά αυτό έγινε ανεπαισθήτως στη διπλωματική γλώσσα που άρμοζε στην συγκεκριμένη περίσταση. Είναι μια νομική θεώρηση δεν έχει καμία σχέση με το αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει. Η συμφωνία προφανώς δεν μου αρέσει Προφανώς δεν αρέσει στην Νέα Δημοκρατία. Προφανώς δεν αρέσει στην Κυβέρνηση… Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι υλικό προς στρέβλωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι είπε ο ΥΕΘΑ στο Economist για τούρκικη προκλητικότητα και Συμφωνία των Πρεσπών – ΒΙΝΤΕΟ

Τι είχε αναφέρει στην τοποθέτησή του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος:

Και ένα τελευταίο σχόλιο, βέβαια, θεωρώ επιβεβλημένο να το κάνω, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Απλά, η άποψή μου είναι, με κάθε καλή πρόθεση, και θέλω να το τονίσω αυτό, ότι για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

LEAVE A REPLY