ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΦΟΡΙΑ

Τα ποσά των αναδρομικών που θα λάβουν οι στρατιωτικοί, αναμένεται να είναι αρκετά ψαλιδισμένα, λόγω εφορίας.

 

 

Μετά το πρώτο ψυχρόλουτρο από το γεγονός ότι τα αναδρομικά ποσά θα αφορούν το διάστημα μέχρι και 31/12/2016 αντί του 2018, μετά το δεύτερο ψυχρόλουτρο από το γεγονός ότι δεν πρόκειται να αναπροσαρμοστούν οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα του 2012, με βάση την απόφαση του ΣΤΕ, αναμένεται και το επόμενο ψυχρόλουτρο: Η εφορία.

Τα ποσά που εξαγγέλθηκαν, θα φορολογηθούν και τα χρήματα που τελικά θα βάλουν στην τσέπη τους οι στρατιωτικοί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων θα είναι αρκετά ψαλιδισμένα.

Με έκπληξη οι δικαιούχοι θα διαπιστώσουν ότι τα αναδρομικά που θα εμφανιστούν στον τραπεζικό λογαριασμό τους μετά τις κρατήσεις που θα γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα είναι μειωμένα ακόμα και κατά 30% σε σχέση με το αρχικό μεικτό ποσό.

Στα ποσά θα επιβληθεί καταρχήν παρακράτηση με συντελεστή 20% ενώ στη συνέχεια θα φορολογηθούν με βάση τη φορολογική κλίμακα.

Στη συνέχεια θα γίνει συμψηφισμός με ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορεί να έχουν οι δικαιούχοι στην Εφορία (πχ. ΕΝΦΙΑ ή ο φόρος εισοδήματος που δεν θα έχει πληρωθεί στα κρατικά ταμεία).

Διαβάστε επίσης:

Δείτε αναλυτικά όλα τα ποσά των αναδρομικών που θα λάβουν οι στρατιωτικοί (Πίνακες)

Άνθρακες ο θησαυρός – Τι κρύβεται πίσω από την τροπολογία των αναδρομικών;

LEAVE A REPLY