71 Αερομεταφερόμενη
Φωτογραφία αρχείου

Ήταν ίσως η πιο εκρηκτική, πολιτικά, Ανάσταση των τελευταίων ετών. Η αφορμή για να ξεσπάσει κόντρα ήταν ο Εθνικός Ύμνος που ακούστηκε μαζί με το Χριστός Ανέστη.

Τα όσα γράφτηκαν στην κομματική εφημερίδα ΑΥΓΗ είναι ίσως η καλύτερη περιγραφή του πως υποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός.

Σε άρθρο της εφημερίδας, το οποίο σημειώνει πως « Το περιστατικό σχολίαζαν αρνητικά, με έντονη ανησυχία, και υψηλόβαθμοι κομματικοί κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται: «Τα… σταγονίδια εντός του στρατεύματος έδωσαν νέο βροντερό «παρών», τη φορά αυτή το βράδυ της Ανάστασης στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών: κατόπιν παραγγέλματος το άγημα έψαλε τον Εθνικό Ύμνο, σκεπάζοντας το «Χριστός Ανέστη» και αφήνοντας εμβρόντητους τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους άλλους επισήμους. Τους ένθερμους… πατριώτες συνεχάρη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα είναι βαθύ…».

Ένω άλλο άρθρο σημειώνει «Συγχαρητήρια στα τμήματα των Στρατιωτικών Σχολών που έψαλαν λεβέντικα τον Εθνικό Ύμνο, χθες το βράδυ, στην Ανάσταση, στην Αθήνα», απηύθυνε μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος. Ο Α/ΓΕΕΘΑ προχώρησε σε αυτήν την παρέμβαση ύστερα από την εντύπωση που προκάλεσε το γεγονός ότι το άγημα που απέδιδε τιμές στον ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο Κολωνάκι, έψαλε τον Εθνικό Ύμνο την ώρα που ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έψελνε το «Χριστός Ανέστη».

Παρακάμπτοντας το αδόκιμο του να επικοινωνεί ο Α/ΓΕΕΘΑ με τους υφισταμένους του μέσω λογαριασμού στο twitter, αξίζει να αναρωτηθούμε ποια εντολή είχε το άγημα και αν την εξετέλεσε. Διότι, όσο ασήμαντα κι αν είναι αυτά τα πράγματα, αν το άγημα έπρεπε να ψάλει το «Χριστός Ανέστη» ή να παραμείνει σιωπηλό και αντ’ αυτών είπε τον Εθνικό Ύμνο, τότε ο επικεφαλής ή/και το άγημα έχουν παραπέσει σε βαρύ παράπτωμα, έχουν παρακούσει διαταγή και δεν μπορεί ο Α/ΓΕΕΘΑ να τους συγχαίρει γι’ αυτό. Εκτός αν, στο μυαλό του, επιτρέπεται μια σχετική αυτονομία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάτι που, σε χώρες με την ελληνική πολιτική ιστορία, θα έπρεπε να έχει οδηγήσει τον κύριο Κωσταράκο στο σπίτι του, με τις παντόφλες, ήδη από προχθές».

Φέτος πάντως έχουμε μάλλον σημαντικότερα πράγματα να μας απασχολούν και καθώς σε λίγη ώρα όλοι θα γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου ας ευχηθούμε γρήγορα να βρεθούν στα σπίτια τους οι Έλληνες Στρατιωτικοί που είναι στην Τουρκία.

 

LEAVE A REPLY