Τρίγμους δέχεται ο κυβερνητικός σχηματισμός με αφορμή τις προτάσεις του ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένου για plan Β στο Σκοπιανό και δημιουργία νέων βάσεων στη χώρα

 

 

Μείζον πολιτικό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στη κυβέρνηση από τις δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Αμερική τόσο για τις προτάσεις του για νέες βάσεις αλλά κυρίως για το plan b που πρότεινε για το Σκοπιανό. Ο Πάνος Καμμένος ο οποίος συνεχίζει το ταξίδι του στις ΗΠΑ το οποίο ολοκληρώνεται αύριο με επίσκεψη στην Lockheed Martin και με την επιστροφή του σίγουρα αναμένονται πολιτικές εξελίξεις.

Την «γραμμή» πάντως έδωσε σήμερα από νωρίς το πρώι με το πρωτοσέλιδο της η Εφημερίδα των Συντακτών και τίτλο «Ο Π. Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα» για να αρχίσει ο χορός των δηλώσεων υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι χωρίς να κρύβουν τον εκνευρισμό τους βάζουν ακόμα και θέμα συνέχισης της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.

Ακόμα και ο ίδιος ο «συγκάτοικος» του Π. Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ Π. Ρήγας δεν έκρυψε τη δυσαρεσκειά του καλώντας τους πάντες να είναι πιο προσεκτικοί στο τι λένε φωτογραφίζοντας τον.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον στο πως θα αντιδράσει κυρίως ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς που ουσιαστικά υποσκάφτηκε από τον Π. Καμμένο σε ζητήματα που δεν είναι της αρμοδιοτητάς του. Ετσι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ο Νίκος Κοτζιάς δεν θέλησε να σχολιάσει σημειώνοντας όμως με νόημα ότι «ο υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ, για να ακούγεται όταν μιλάει».

Σε μια εμφανώς ανοιχτά υποστηρικτή δήλωση ο Νίκος Παπάς συμπλήρωσε «αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, νομίζω. Έτσι δεν είναι; Δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο τον υπουργό Εξωτερικών, νομίζω ότι όλοι οι υπουργοί πάντα πρέπει να μιλάνε μετρημένα». Ταυτόχρονα στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι η πολιτική του ΥΠΕΞ για την επίλυση του Μακεδονικού βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας της κυβέρνησης.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε την έκπληξή του για τις προτάσεις του Πάνου Καμμένου και ζήτησε περαιτέρω ερμηνεία για το τι ακριβώς εννοούσε.

Ακόμα παραπέρα όμως πήγε το ζήτημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος μιλώντας στο News24/7 FM κατήγγειλε ανοιχτά ότι «Ο κ. Πάνος Καμμένος κάνει ζημιά στην κυβέρνηση αλλά και στην εθνική προσπάθεια για τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας». Μάλιστα ο Ν. Ξυδάκης «εκτίμησε» ότι οι προτάσεις Καμμένου «ξεπερνούν το χρονικό ορίζοντα οποιασδήποτε θητείας αιρετού.  Ο κ. Καμμένος παρενέβη σε θέματα που είναι ευθύνη του πρωθυπουργού. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του για να σας πω τι θέλει να κάνει. Έχει διαμηνυθεί από τον πρωθυπουργό ότι μπορεί να βρεθεί πλειοψηφία στη Βουλή για να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών και για να συνεχίσει η κυβέρνηση».

Όπως ήταν αναμενόμενο όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης από χθες έχουν στηλιτεύσει με ανακοινώσεις τους τις ενέργειες του Πάνου Καμμένου και θέτουν ανοιχτά ζήτημα κυβερνητικής συνοχής.

LEAVE A REPLY