τροπολογια αναδρομικα

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια. Τι κρύβεται όμως πίσω απ’αυτήν;

 

 

 

Εκ πρώτης όψεως, έχουμε επιτέλους το θετικό της υπόθεσης, δηλαδή την καταβολή του υπολοίπου 50% των δικαιούμενων αναδρομικών  και μάλιστα με εφάπαξ καταβολή τους.

Όμως πίσω από αυτό κρύβονται κάποιες παγίδες.

Άνθρακες ο θησαυρός ;

Αν ρίξουμε μια προσεκτική ματιά θα δούμε τα παρακάτω :

Στο άρθρο 1 που αναφέρεται στο εν ενεργεία προσωπικό των ΕΔ  & ΣΑ, αναφέρεται ότι δε θα υπάρξει καμία αναπροσαρμογή μισθών στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και εμμένει στις διατάξεις του ν.4472/2017.

Στο άρθρο 6 που αφορά στους συνταξιούχους αναφέρεται ότι δε θα υπάρξει καμιά αναπροσαρμογή συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και εμμένει στις διατάξεις του ν.4387/2016, όπου και απεμπλέκονται οι αποδοχές των εν ενεργεία με αυτές των συνταξιούχων (αποστράτων)

Συναφώς και το διάστημα για το οποίο θα δοθούν τα αναδρομικά είναι από 1-8-2012 έως 31-12-2016 για τους εν ενεργεία και από 1-8-2012 έως Μάιο 2016 (ισχύς νόμου Κατρούγκαλου) για τους συνταξιούχους.

Με βάση τα παραπάνω, η τροπολογία έχει τις εξής έντεχνες στοχεύσεις:

  • Να προκαταλάβει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο Κατρούγκαλου, και να τον νομιμοποιήσει, ιδιαίτερα το άρθρο 14 που αφορά στον επανυπολογισμό των συντάξεων, ενώ γνωρίζουμε ότι αναμένεται σύντομα να δημοσιευτούν οι αποφάσεις του ΣΤΕ επί όλων των θεμάτων του Νομου Κατρούγκαλου.
  • Να “ξεπλύνει” το Ν.4472/2017 (τον δεύτερο νόμο των περικοπών), αναφορικά και με τους ενστολους , ειδικότερα το άρθρο 155 το  οποίο για δεύτερη φορά το νομιμοποιεί και το θεωρεί έγκυρο ενώ κατά αυτού έχουν προσφύγει όλοι οι ένστολοι για να το ακυρώσουν
  • Να παρέμβει απαράδεκτα, να ακυρώσει και να καταλύσει την νομολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου που δικαίωσε τους συνταξιούχους για τα δώρα.

Στην ουσία συντελείται μια μορφή “κατάλυσης” της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας.

Με απλά λόγια: οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις έθεσαν τις βάσεις των περικοπών και η τωρινή μνημονιακή κυβέρνηση τις κατοχυρώνει επίσημα και βάζει και την ταφόπλακα.

Διαβάστε όλη την τροπολογία:

Καμία αναπροσαρμογή σε μισθούς – συντάξεις! Αναδρομικά για μέχρι 31/12/2016 – Δείτε όλη την τροπολογία

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

LEAVE A REPLY