αεροσκάφος F-35B

Επίδειξη ισχύος πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ καθώς μαχητικά F-35B πέταξαν μαζί με βομβαρδιστικά πάνω από την Κορεατική χερσόνησο.

 

 

Τέσσερα «αόρατα» αμερικανικά μαχητικά και δύο βομβαρδιστικά αεροπλάνα πέταξαν σήμερα πάνω από την κορεατική χερσόνησο σε μια επίδειξη ισχύος μετά την τελευταία βορειοκορεατική βαλλιστική δοκιμή, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Τέσσερα μαχητικά F-35B και δύο βομβαρδιστικά B-1B έλαβαν μέρος σήμερα το πρωί σε ασκήσεις προσομοίωσης βομβαρδισμού, διευκρίνισε το πρακτορείο επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή στους κόλπους της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης.

Αν επιβεβαιωθούν, θα είναι οι πρώτες αμερικανικές πτήσεις στην περιοχή αφότου η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε στις 3 Σεπτεμβρίου την έκτη πυρηνική δοκιμή της και εκτόξευσε την Παρασκευή έναν βαλλιστικό πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία.

Τα αμερικανικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν ασκήσεις με τέσσερα νοτιοκορεατικά καταδικωτικά F-15K πριν επιστρέψουν στις βάσεις τους στο Γκουάμ και την Ιαπωνία, σύμφωνα με το Yonhap.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πρώτα F-35Bs πλήρως εξοπλισμένα στην «πόρτα» της Βόρειας Κορέας!

Σύμφωνα με την Lockheed Martin η μοίρα F-35 του Αμερικανικού Ναυτικού που σταθμεύει μόνιμα στην Ιαπωνία, είναι έτοιμη να παραλάβει το πρώτο αεροσκάφος F-35Bs εξοπλισμένο με το τελικό φορτίο λογισμικού τον Σεπτέμβριο, καθώς το Πεντάγωνο ζυγίζει τις επιλογές του μετά την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Οι “Πράσινοι Ιππότες” της Marine Fighter Attack Squadron (VMFA) 121, που βρίσκονται στο Iwakuni της Ιαπωνίας, έχουν οριστεί για να διαμορφώσουν τα πρώτα τους F-35Bs με το τελικό λογισμικό Block 3F το Σεπτέμβριο.