ΣΚΟΠΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σ’ όποιον κι αν κάνεις αυτή την ερώτηση θα σου πως θα πας μέχρι Φλώρινα και Δράμα, άντε να βάλω και Καστοριά, Έδεσσα, Κιλκίς και Σέρρες.

Η Ελληνική κυβέρνηση προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού και με την ευγενική χορηγία των ΑΝΕΛ και κάποιων “βολευτών”, έθεσε ψηλά τον πήχη σχετικά με το κατά που πέφτει η Βόρεια Μακεδονία. Ξαφνικά μάθαμε πως και τα Σκόπια είναι μέσα. Καλό αυτό, η παντοδύναμη Ελλάς επεξέτεινε αναίμακτα τα σύνορά της και μάλιστα εν καιρώ οικονομικής κρίσης. Θαυμάσια.

Κανονικά οι πολίτες αυτού του κράτους υπό την επωνυμία Ελλάς θα έπρεπε να έχουν στήσει άγαλμα στον Πρωθυπουργό και την παρέα του για τη μέγιστη αυτή υπηρεσία που προσέφεραν στο Έθνος. Αλλά πού! Αυτοί οι αχάριστοι βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτύρονταν. Ε! ρε αχαριστία.

Κι όχι μονάχα αυτό, αλλά όλοι οι ξένοι προστάτες και εταίροι και συνεταίροι και δανειστές και φίλοι αναγνώρισαν το μέγιστο αυτό πολιτικό μέγεθος που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας. Θα πει τώρα κάποιος κακοήθης: Ουδείς προφήτης στον τόπο του. Ε, μπορεί να ‘ναι κι έτσι, αλλά μπορεί να ‘ναι κι αλλιώς, δηλαδή αφού τους έκανε τη δουλειά γιατί να μην πουν τον καλό το λόγο τους.

Υπάρχει και το άλλο το καλό εδώ: Όποιος τολμήσει και γράψει για Βόρεια Μακεδονία τρώει μπινελίκια απίστευτα ανεξάρτητα από τους «υπερπατριώτες» του «φατσοβιβλίου» και τους πολεμιστές του καναπέως. Άλλη ιστορία αυτή, λες κι έχει κανένας όρεξη να τ’ ακούει. Αυτό που σίγουρα έχουμε πετύχει ως Έθνος (ανάδελφο όπως μας είχε πει κάποτε ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας) είναι να έχουμε έναν (ακόμα) διχασμό.

Δε βάλαμε μυαλό από τους προηγούμενους και γουστάρουμε κι άλλο. Κι αν μπορούσαμε να τον εξελίξουμε και σε πόλεμο θα το κάναμε ευχαρίστως. Λες και δεν πληρώσαμε με αίμα κι εθνικές απώλειες τους προηγούμενους, λες και δε μετράμε ακόμα πληγές, εμείς γουστάρουμε κι άλλο. Άντε ρε σεις με το καλό, ή μάλλον με το κακό, να ξαναπλακωνόμαστε πάλι και να γελάνε οι ξένοι κάτω από τα μουστάκια τους για τη βλακεία μας, να καμαρώνουμε κι εμείς τους λεβέντες μας που «αλληλομπινελικιάζονται» για αρχή και ποιος ξέρει τι άλλο θα κάνουν στη συνέχεια.

Φαίνεται πως στον τόπο αυτό το μίσος έναντι αδερφών είναι έντονο χαρακτηριστικό μας. Η Μακεδονία είναι εθνική υπόθεση και δε σηκώνει μίση και γελοιότητες, ούτε παιχνίδια κομματικά. Υπάρχει κανένας με κοινή νοημοσύνη να το καταλάβει ή όχι;

Ας κάνουν μια κουβέντα οι πολιτικοί γίγαντες – αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων (όλων των κομμάτων) κι ας συμφωνήσουν έστω κι αργά τι θα κάνουμε με το θεματάκι αυτό της Βόρειας Μακεδονίας, πως θα τη λέμε, πως θα πηγαίνουμε μέχρι εκεί και τι παιχνίδι θα παίξουμε με τα καλόπαιδα από τα Σκόπια.

Διότι αυτά φαίνεται να γουστάρουν να παίξουμε παρέα. Αν δεν τους κάνουμε εμείς υπάρχουν κι άλλοι στη γειτονιά που δε μας πολυχωνεύουν κιόλας και περιμένουν να δουν πως θα το πάμε εμείς για να μπουν κι αυτοί.

Έτσι απλά και τσεκουράτα.

LEAVE A REPLY