ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

«Επιζητούμε ειρήνη και σταθερότητα και την ίδια στιγμή προασπίζουμε αποφασιστικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο Ευ. Αποστολάκης στην κεντρική εκδήλωση για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

 

 

 

Μήνυμα αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου, της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή έστειλε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε, ο κ. Αποστολάκης αφού αναφέρθηκε στην αντίσταση των κρητικών και των συμμάχων τόνισε:

«Προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, σε μία περίοδο που έχουν διαμορφωθεί εύθραυστες ισορροπίες στον εγγύς ζωτικό γεωπολιτικό χώρο της Ελλάδας. Και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να το καταφέρουμε.

Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας, η ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και πάροχος ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Γι’ αυτό άλλωστε ασκούμε ενεργή αμυντική διπλωματία έχοντας αναλάβει με ευθύνη και αποφασιστικότητα έναν ρόλο κλειδί στην προώθηση αμυντικών συνεργειών και πρωτοβουλιών ασφαλείας».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Άμυνας επισήμανε:

«Λειτουργούμε έτσι ως αγωγός επικοινωνίας μεταξύ των χωρών στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο. Και μάλιστα τώρα, σε μια χρονική στιγμή που επισκιάζεται από την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την πρόσφατη απόφασή της να προβεί σε παράνομη γεώτρηση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια απόφαση την οποία βέβαια έχουμε καταδικάσει και η οποία έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Όμως σε κρίσιμες στιγμές οφείλουμε να ζυγίζουμε τα πράγματα, να έχουμε ορθή κρίση και να είμαστε αποφασιστικοί. Ενέργειες που συμβάλλουν στη συνεννόηση και τη συνεργασία των χωρών, συμβάλλουν παράλληλα, στην ανάπτυξη και στην ευημερία, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Σε κάθε περίπτωση επιζητούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα. Στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε μέσα από τις διεθνώς παραδεδεγμένες αρχές και το διεθνές δίκαιο, την ειρήνη, την ασφάλεια, και τη συνεργασία στην περιοχή. Την ίδια στιγμή όμως προασπίζουμε αποφασιστικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Παράλληλα ο κ Αποστολάκης έστειλε το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αποτελούν τον εγγυητή της εδαφικής μας ακεραιότητας λέγοντας.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν σήμερα, μέσα από τον ρόλο και την αποστολή τους, εγγυητή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα παραμείνουν έτοιμες να υπερασπιστούν την πατρίδα μας έναντι οιασδήποτε απειλής, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία.

Να τονίσω δε, ότι αυτή η σιγουριά μου πηγάζει κυρίως από το ηθικό, την ποιότητα και εκπαίδευση του βασικότερου πολλαπλασιαστή ισχύος μας. Του προσωπικού μας. Οι άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων εκπληρώνουν απόλυτα την αποστολή τους γιατί έχουν συνείδηση της ιστορικής μας συνέχειας και μέσα σε αυτήν εντάσσουν και τη δική τους συνεισφορά».

Αποτίοντας φόρο τιμής σε εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, ο κ. Αποστολάκης είπε: «Σήμερα αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή σε όλους όσους πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελληνικής ιστορίας. Είναι χρέος μας να τους τιμούμε και να τους θυμόμαστε γιατί μας χάρισαν την πολυτέλεια σήμερα να πατούμε αυτό το άγιο χώμα και να ζούμε ελεύθεροι.

Η υποχρέωση μας όμως, δεν περιορίζεται στη διατήρηση της μνήμης τους. Εθνική και ηθική υποχρέωση όλων μας είναι να αγωνιζόμαστε, με εθνική ομοψυχία και συναίνεση, για την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας, αλλά και για μια πατρίδα με αντάξιο μέλλον, ώστε η θυσία τους να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Χρέος όλων μας σήμερα να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που πρόταξαν το σώμα τους, για να υπερασπιστούν τα πανανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες ενός ολόκληρου λαού».

ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

LEAVE A REPLY