ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης από τη Ρω λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις τουρκικές ακτές δηλώνοντας ότι οι κάτοικοι αισθάνονται ασφαλείς.

Με την παρουσία του ο ΥΕΘΑ στο συγκρότημα της Μεγίστης διαμήνυσε απέναντι στις τούρκικες προκλήσεις που θέλουν να σβήσουν από το χάρτι Καστελόριζο και άλλα νησιά ότι η ασφάλεια της περιοχής ενισχύεται από τη παρουσία του Στρατού Ξηράς και τις επισκέψεις όλων των υπολοίπων.

Ολόκληρη η δήλωση του ΥΕΘΑ:

«Έχουμε έρθει σήμερα εδώ, στη Ρω, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Στρατιωτικό Διοικητή της περιοχής, επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Βασίλειου Πατέρα και της κ. Μελίνας Τραυλού, για προσφορά υπηρεσιών της ομάδας Axion Hellas. Είναι μια ομάδα που προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες, με γιατρούς και ένα σωρό ανθρώπους, οι οποίοι βοηθούν το νησί σε ό,τι λείπει αυτή την περίοδο. Πρόσφατα, με δική της πρωτοβουλία, εδώ, στο νησί της Ρω, η οικογένεια Αθανασίου και Μαριάννας Μαρτίνου έκανε μια σημαντική προσφορά, τη βελτίωση των εγκαταστάσεων συντήρησης του φυλακίου, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ερχόμαστε εδώ και δηλώνουμε μία παρουσία σε αυτό το νησί, που είναι στην άκρη της Ελλάδας, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τις τουρκικές ακτές, και προσπαθούμε, με την παρουσία του στρατού και όλων αυτών των ανθρώπων, με αυτή την προσφορά, να αυξήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο βέβαια δεν το χρειάζονται οι κάτοικοι, αισθάνονται αρκετά ασφαλείς.

Αλλά οι επισκέψεις και η επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο και η υποστήριξη από την υπόλοιπη Ελλάδα και ιδιαίτερα από τον Στρατό Ξηράς είναι πάντα σημαντική και αυξάνει το αίσθημα της ασφάλειας».