Βασίλης Ροζής

ΕΑΑΣ: Ένα φιλόδοξο σχέδιο για το επόμενο διάστημα έχουν οι απόστρατοι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Τι ετοιμάζουν.

 

Την διεκδίκηση έκτασης (κυριότητας ΤΕΘΑ), σε κομβικό σημείο, υποσχέθηκε ο νέος πρόεδρος της ΕΑΑΣ σε ομιλία του με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του.

Εκεί η Ε.Α.Α.Σ. θα ανεγείρει κτήριο πολλαπλών χρήσεων που όπως τόνισε ο πρόεδρος Β. Ροζής θα αρμόζει του κύρους της και όπου θα στεγάσει όλες τις δραστηριότητες της εξυπηρετώντας και τις ανάγκες των μελών της και τις δραστηριότητες τάξεων, συνδέσμων κ.τ.λ.

Πέρα όμως από την ανέγερση του νέου μεγάρου της ΕΑΑΣ ο πρόεδρος της Ένωσης υποσχέθηκε και πρωτοβουλίες με θεσμικό και οικονομικό αντίκτυπο.
 

Ενδεικτικά οι στόχοι είναι:

Η αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπρέπειας του Έλληνα στρατιωτικού που έχει πληγεί βάναυσα, ιδίως τα τελευταία έτη.

Η εφαρμογή στο ακέραιο των αποφάσεων του Σ.τ. Ε. και κάθε άλλης δικαστικής απόφασης.

Η συνέχιση των δικαστικών ενεργειών.

Η κατάργηση των διατάξεων του νόμου που αποσυνδέει τις συντάξεις από τις αποδοχές των ε.ε. .

Η κατάργηση των ρατσιστικών ηλικιακών κριτηρίων για τη συνταξιοδότηση.
 

Η κατάργηση ή έστω τη βελτίωση νόμων που στερούνται κάθε έννοιας λογικής και ηθικής όπως το άρθρο 12 του Ν.4387/16 για της συντάξεις λόγω χηρείας .

Η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από τα Στρατιωτικά νοσοκομεία και το ΝΙΜΤΣ.

Η ενίσχυση και η ισχυροποίηση του Μ.Τ.Σ. ώστε να ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς του.

Η οργάνωση και η λειτουργία της Ε.Α.Α.Σ. κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες και το πέρασμά της στα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. με τη δημιουργία και λειτουργία γραφείου Τύπου με επαγγελματία έμμισθο δημοσιογράφο.
 

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY