ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΜΥΑ

Επίσκεψη στη Σχολή Ικάρων και στη ΣΜΥΑ έκανε ο Αρχηγός ΓΕΑ, ενόψει των κατατάξεων των νέων Ικάρων, ενώ στη ΣΜΥΑ θα κάνει «ποδαρικό» η 1η σειρά των Δοκίμων.

 

 

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκε τη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) και τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας, στο Τατόι, ενόψει των επικείμενων κατατάξεων των νέων Ικάρων καθώς και των Δοκίμων της 1ης σειράς της ΣΜΥΑ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών που πραγματοποιούνται στις Σχολές, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις τους και έδωσε οδηγίες για την κάλλιστη προετοιμασία των Σχολών ώστε να υποδεχτούν τους νέους σπουδαστές.

Τι είναι η ΣΜΥΑ

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Μ.Υ.Α.) είναι Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.) και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αποστολή της Σ.Μ.Υ.Α. είναι να παράγει, μετά από κατάλληλη εκπαίδευση, άνδρες και γυναίκες μόνιμους υπαξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.), με άρτια στρατιωτική αγωγή και επαγγελματική κατάρτιση, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της Π.Α.

Ο συμβολισμός

ΣΜΥΑ ΕΜΒΛΗΜΑ

Η ΣΜΥΑ όπως είναι γνωστό, και έχουν άλλωστε υπάρξει και αντιδράσεις για αυτό, καταργεί ιστορικές Σχολές της ΠΑ.

Για συμβολικούς λόγους λοιπόν προβλέπεται στο κάτω μέρος του εμβλήματος της ΣΜΥΑ να απεικονίζονται τα εμβλήματα και οι ονομασίες των τριών συγχωνευόμενων σχολών, της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Τ.Υ.Α), της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (Σ.Υ.Δ.) και της Σχολής Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (Σ.Ι.Ρ.), ενώ τρεις γραμμές συμβολίζουν την συνένωσή τους σε μία.

Στο επάνω μέρος αναγράφεται το αρχαίο ρητό «ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ» του Πιττακού του Μυτιληναίου (650-570 π.Χ.)

Η 27η Ιουλίου, ημερομηνία ίδρυσης της Σ.Μ.Υ.Α. το έτος 2016, καθορίζεται ως «Ημέρα Σχολής» και εορτάζεται ανάλογα.

Στους Δοκίμους της Σ.Μ.Υ.Α. παρέχεται για όλες τις ειδικότητες ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση. Επιπλέον, για την ειδικότητα των Ραδιοναυτίλων, παρέχεται και πτητική εκπαίδευση, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της Π.Α.