Στεφανής, Αρχηγός ΓΕΣ

Αρχηγός ΓΕΣ: Ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής βρέθηκε κοντά στο προσωπικό που συντηρεί και χειρίζεται τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής πήγε στα Μέγαρα λίγο καιρό μετά το τραγικό δυστύχημα με το Χιούι και το μπαράζ ατυχιών με Απάτσι και Χιούι που χτύπησε τα ιπτάμενα μέσα του Ελληνικού Στρατού.

Στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Μεγάρων, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής απευθύνθηκε στο προσωπικό του 2ου Συντάγματος Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ) και του 2ου Τάγματος Επισκευών Αεροπορικού Υλικού (2ο ΤΕΑΥ).

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Επιτελείου συνεχάρη το προσωπικό, για τη διατήρηση του εξαιρετικού βαθμού ετοιμότητας του Συντάγματος, που επιδεικνύεται καθημερινά, τόσο στο πλαίσιο προγραμματισμένων και εκτάκτων επιχειρησιακών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, με την εκτέλεση πτήσεων ελικοπτέρων σε ολόκληρο τον Ελλαδικό Χώρο, όσο και στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, με την εκτέλεση πτήσεων αεροδιακομιδών ασθενών και μεταφοράς κρισίμων υλικών σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές. 

 

Στεφανής Μέγαρα

Αποστολή του Όπλου της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ), είναι η διεξαγωγή επιχειρήσεων Μάχης, σε συνεργασία με τα άλλα όπλα του Στρατού Ξηράς ή και ανεξάρτητα από αυτά και η εκτέλεση ποικίλων αποστολών Μάχης, υποστήριξης Μάχης και Διοικητικής Μέριμνας, ανεξάρτητα, ή σε συνεργασία με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. 

 

Ο ρόλος της Αεροπορίας Στρατού, έτσι όπως διαμορφώθηκε με την ολοκλήρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και την απόκτηση των επιθετικών ελικοπτέρων, είναι άμεσα συνδεδεμένος με τα χαρακτηριστικά των ελικοπτέρων και συνίσταται στη διάθεση των απαιτουμένων μέσων τόσο για την αεροκίνηση ικανής δύναμης, όσο και την παροχή άμεσων πυρών σε τόπο και χρόνο για την επίτευξη αποφασιστικού αποτελέσματος.

Η ισχύς πυρός, η ευκινησία, η ευκαμψία και η ταχυκινησία, τα βασικά χαρακτηριστικά των αεροπορικών μέσων της Αεροπορίας Στρατού, δίνουν τη δυνατότητα στις Διοικήσεις των επίγειων δυνάμεων , να διεξάγουν αγώνα με καλύτερες προϋποθέσεις και να εφαρμόσουν τις μορφές του επιθετικού ελιγμού οι οποίες μέχρι σήμερα φαινόντουσαν τολμηρές. 

 

LEAVE A REPLY