ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΥΠΟΣΜΗΝΑΓΩΝ ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ

Η Αρχισμηνίας Μαρίνα Κωνσταντίνου έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας κάτι που δεν έχει ξαναγίνει μέχρι σήμερα, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων

 

Η Αρχισμηνίας Μαρίνα Κωνσταντίνου έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας κάτι που δεν έχει ξαναγίνει μέχρι σήμερα.

Έγινε η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας, είχε εισαχθεί δεύτερη στη σειρά, τον Αύγουστο του 2016.

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι από την Πάτρα και έχοντας αποφασίσει να ασχοληθεί από μικρή με τα αεροπλάνα, είχε πίστη, αφοσίωση και συνέπεια, στον δρόμο που επέλεξε να ακολουθήσει, φτάνοντας να γίνει αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κόρη του αείμνηστου καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρη Κωνσταντίνου, που έχασε τη ζωή του στις κορυφές των Άνδεων, όταν είχε πάει για ορειβασία και της παιδιάτρου Ασπασίας Μούρτου.

Πλέον είναι η πρώτη γυναίκα Αρχισμηνίας – ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του καθηγητή του ΕΑΠ Ιωάννη Καλαβρουζιώτη που σε ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: “Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων.

Κόρη του αείμνηστου παιδικού μου φίλου καθηγητή της νευροχειρουργικής του Παν. Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου, που τόσο άδικα έφυγε σε ορειβασία. Αυτός την καμαρώνει από ψηλά. Όλοι εμείς συγχαίρουμε την πατρινοπούλα για τις επιδόσεις της ευχόμενοι να ναι καλότυχη στην θαυμάσια μέχρι σήμερα εξέλιξη της”.

Πληροφορίες: patrasevents

LEAVE A REPLY