Ουδέτερη Πολεμική Αεροπορία
Φωτογραφία αρχείου

Ασφάλεια πτήσεων: Στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αποφάσσαν να επικεντρωθούν στον κρισιμότερο παράγοντα για μια ασφαλή πτήση. Τον άνθρωπο.

 

Την περαιτέρω εμβάθυνση της κουλτούρας ασφάλειας πτήσεων που καλλιεργειται μεθοδικά εδώ και πολλά χρόνια επιχειρεί το ΓΕΑ.

Όπως φαίνεται περιστατικά που σχετίζονται με την ασφάλεια πτήσεων έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στην Μεσογείων και σε πρώτη φάση «στόχος» της Πολεμικής Αεροπορίας γίνεται ο παράγοντας άνθρωπος που έτσι και αλλιώς είναι πάντα ο πιό κρίσιμος στην αλυσίδα της ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας(ΠΑ) σε θέματα Ασφάλειας Πτήσεων & Εδάφους (ΑΠΕ) και με σκοπό την καλλιέργεια παιδείας ΑΠΕ, καθιερώνεται λοιπόν η περιοδική ανάρτηση μηνυμάτων ΑΠΕ στην ιστοσελίδα της ΠΑ.

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων θα εναλλάσσεται με σκοπό να καλύπτονται όλοι οι τομείς της ΑΠΕ.
Την παρούσα χρονική περίοδο το μήνυμα που προβάλλεται αφορά στην Πρόσκρουση Πτηνών σε αεροσκάφη (Bird Strike). Μια κατάσταση που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα.

Ασφάλεια πτήσεων

«Πτηνά και αεροσκάφη φαίνεται να μοιράζονται ειρηνικά τους αιθέρες. Όμως στην περιοχή των αεροδρομίων η συνύπαρξη αυτή δεν είναι απαλλαγμένη από κινδύνους. Η παρουσία των πτηνών αναγνωρίζεται ως ένας σημαντικός παράγοντας επικινδυνότητας και ο υπολογισμός αλλά και η διαχείριση της αποτελεί ένα σημαντικό καθήκον των υπευθύνων για την Ασφάλεια των Πτήσεων.»
 

Πτήση και πτηνά by Ioanna Iliadi on Scribd

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY