Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την Άσκηση Aurora που πραγματοποίησαν οι Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις με τις συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

 

 

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Σουηδία φιλοξένησε την Άσκηση Aurora, τη μεγαλύτερη στρατιωτική της άσκηση μέσα σε σχεδόν 25 χρόνια.

Η άσκηση αφορούσε σχεδόν το 30 τοις εκατό των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και τις συνεισφορές στρατιωτών από τις συμμαχικές και τις συνεργαζόμενες χώρες του ΝΑΤΟ – οι οποίες εντάχθηκαν σε διμερή βάση.

Αναλυτικά συμμετείχαν πάνω από 19.000 στρατιώτες από τις Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και προσωπικό από διάφορες αρχές και στρατιωτικές μονάδες από τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και τις ΗΠΑ.

Ο στόχος της άσκησης ήταν να οικοδομηθεί μια ισχυρότερη άμυνα και να αυξηθεί η ικανότητα αντιμετώπισης μιας επίθεσης.

Εκτός από τις περιφέρειες της Στοκχόλμης και του Γκέτεμποργκ, η άσκηση περιλάμβανε επίσης αέριο, χερσαία και θαλάσσια περιουσιακά στοιχεία στο νησί Γκότλαντ και στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης. Η Aurora χαρακτηρίστηκε επίσης από τη συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών και των πολιτικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

 

LEAVE A REPLY