Αβραμόπουλος Πεκίνο

Αβραμόπουλος: Ο Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος θύμισε στην Κίνα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Πεκίνο μια «λεπτομέρεια» που πολλοί αποφεύγουν να πουν.

 

Μια πικρή αλήθεια που έχει μεγάλη σημασία για τις προσφυγικές ροές θύμισε από το Πεκίνο ο Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος.

Δηλαδή πως για να μετακινηθούν οι πρόσφυγες χρησιμοποιούν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες βάρκες που παράγονται στην Κίνα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «η Κίνα μπορεί να βοηθήσει την ΕΕ στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών στη Μεσόγειο, καθώς οι περισσότερες λέμβοι (rubber boats) που χρησιμοποιούνται από τους διακινητές κατασκευάζονται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα».
 

Και φυσικά αυτό δεν είναι το μόνο που μπορεί να κάνει η Κίνα η οποία πρέπει όπως είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος  να συμβάλλει περαιτέρω στην περιφερειακή σταθερότητα και ανάπτυξη στην Αφρική και την Ασία, απ’ όπου προέρχονται οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, καθώς και για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της μετανάστευσης.

Επίσης, η Κίνα μπορεί να συνεισφέρει στον δίκαιο καταμερισμό της ευθύνης, σε παγκόσμιο επίπεδο, για τους πρόσφυγες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διάσκεψης κορυφής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και της Συνόδου Κορυφής για τους πρόσφυγες στη Νέα Υόρκη, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο Πεκίνο ο Δ. Αβραμόπουλος είδε ακόμα τον Σύμβουλο του κινεζικού κράτους και Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας, Guo Shengkun, με τον οποίο συμφώνησαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της συμφωνίας σχετικά με τη διευκόλυνση έκδοσης θεωρήσεων και της συμφωνίας για τη συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης.
 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY