Ουδέτερες σκακιέρα

Βαλκάνια: Σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα θα μαζευτούν οι Στρατηγοί από όλες τις χώρες των Βαλκανίων. Οι πόρτες θα ανοίξουν μόνο για λίγο.

 

Μια συνάντηση με ιδιαίτερο νόημα θα γίνει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα μαζευτούν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των χωρών των Βαλκανίων και πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες θα συζητήσουν όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια της περιοχής.

Οι εργασίες της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου Αρχηγών ΓΕΕΘΑ θα είναι «ανοικτές» μόνο για ένα μικρό εθιμοτυπικό μέρος τους αφού στο πλαίσιο των εργασιών, έχει προσκληθεί και θα απευθύνει ομιλία στους Συνέδρους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Αμέσως μετά την ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η υπογραφή του Κοινού Ανακοινωθέντος της Συνόδου το οποίο φυσικό αναμένεται να τονίζει την ανάγκη της καλής γειτονίας και της ηρεμίας στην περιοχή.
 

Τα πιο σημαντικά όμως είναι αυτά που θα πουν οι Στρατηγοί από τα Βαλκάνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όπου και θα φανούν οι διαμορφωμένες συμμαχίες στην περιοχή μας αλλά και οι ζυμώσεις που υπάρχουν για την ανάπτυξη κοινών μετώπων.

Εκεί η Ελλάδα ποντάρει να αποκομίσει πολύτιμες πληροφορίες αλλά και να κάνει νέα ανοίγματα ως η μόνη διαχρονικά αξιόπιστη δύναμη σταθερότητας της περιοχής που δεν έχει εκφράσει ποτέ αναθεωρητικές απόψεις για την περιοχή.
 

LEAVE A REPLY