Καμμένος

Έφτασε τελικά στη Βουλή η δικογραφία για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

 

 

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο που αφορά στη συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Η διαβίβαση της δικογραφίας ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια από τον προεδρεύοντα Δημήτρη Καμμένο.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμελλητί τελικά στη Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς, βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

Η δικογραφία πέραν των σχετικών δημοσιευμάτων για το θέμα περιέχει ακόμη και μια μαρτυρική κατάθεση, ωστόσο όμως ο φερόμενος ως μεσάζοντας Βασίλειος Παπαδόπουλος δεν εντοπίστηκε προκειμένου να δώσει κατάθεση.

Η υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, με απόφαση του Πάνου Καμμένου, μπήκε στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Διαφθοράς μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία είχε παραγγείλει στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρήθηκε γίνει η επίμαχη πώληση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία αφορούσε την πώληση 300.000 βλημάτων 105 mm από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού, με εκτιμώμενη αξία το ποσό των 66 εκατ. ευρώ. Το υλικό θα χρησιμοποιούνταν από τη σαουδαραβική κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη, που έχουν ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων και τον θάνατο πολλών ακόμα.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Πάνος Καμμένος με επιστολή του προς την αρμόδια Εισαγγελέα Διαφθοράς αποποιήθηκε των ευεργετικών διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών και ζητούσε να καταθέσει ως απλός πολίτης για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση πυρομαχικών: Τι ζητά από την Εισαγγελέα Διαφθοράς ο Καμμένος

Αναλυτικά η επιστολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου:

Προς :

Την κ. Ελένη Τουλουπάκη, Αντεισαγγελέα Εφετών, Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος – Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών

Δια του Τύπου ενημερώνομαι ότι χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόοδο της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία, φέρεται να απαντήσατε ότι η υπόθεση αυτή θα αποσταλεί στην Βουλή ή κατά άλλους την έχετε ήδη στείλει στην Βουλή, γεγονός που διαψεύδει και η Βουλή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επειδή καλώς γνωρίζετε ότι α) εγώ ζήτησα την διερεύνηση της υπόθεσης δια της στρατιωτικής δικαιοσύνης και της Ομάδας Εσωτερικών Υποθέσεων με άμεση κοινοποίηση όλων των στοιχείων προς εσάς και β) διότι αυτή η «πώληση» ουδέποτε έγινε, με ευθύνη άλλων και πάντως όχι του ΥΕΘΑ.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ, όπως από το Νόμο περί ευθύνης υπουργών δικαιούμαι: α) την μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς και β) τη συνέχιση της διεξαγωγής από Εσάς της εν λόγω έρευνας και σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στην διάθεσή Σας να καταθέσω ως απλός Έλλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά Σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Υπουργός Εθνικής Άμυνας

LEAVE A REPLY