ΠΟΣΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Αναλυτικοί πίνακες με τα αναδρομικά ποσά που θα λάβουν οι στρατιωτικοί, με βάση την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

 

 

Οι στρατιωτικοί θα λάβουν αναδρομικά από την 1-8-212 έως και την 31η 12- 2016. Διευκρινίζεται ότι το όριο της 31ης Δεκεμβρίου 2016 ισχύει για όλες τις κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων επειδή από την 1-1-2017 εφαρμόζεται το νέο ενιαίο μισθολόγιο. Στο πλαίσιο αυτό η τροπολογία διευκρινίζει ότι δεν επηρεάζονται οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές τους όπως αυτό έχει προσδιορισθεί από τις ισχύουσες από το 1.1.2017 διατάξεις.

Δηλαδή οι στρατιωτικοί θα λάβουν αναδρομικά τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα για 53 μήνες. Στο πλαίσιο αυτό τα ποσά που θα λάβουν υπερβαίνουν για την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας το ποσό των 20.000 ευρώ. Ενδεικτικά, για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ τα αναδρομικά μόνο για τον βασικό μισθό φτάνουν σε 12.296 ευρώ, για τον Αντιστράτηγο σε 7.261 ευρώ, για τον Συνταγματάρχη σε 3.975 ευρώ, τον Λοχαγό σε 2.332 ευρώ.

Όμως τα ποσά αυτά προσαυξάνονται με σειρά επιδομάτων όπως εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, ειδικής απασχόλησης, θέσης υψηλής ή αυξημένης ευθύνης, τα έξοδα παράστασης, αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικών συνθηκών, αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και του οικογενειακού επιδόματος (αναλυτικά τα ποσά στους πίνακες που ακολουθούν).

Σημειώνεται ότι για τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων η τροπολογία προβλέπει την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών για περιόδους αντίστοιχες αυτών που προβλέπονται για τους εν ενεργεία.  Η καταβολή των αναδρομικών στους παραπάνω συνταξιούχων δεν επηρεάζει το ύψος καταβαλλόμενων συντάξεων που έχει ληφθεί υπόψη για τον επανυπολογισμό και την περικοπή που προβλέπει το άρθρο 14 του ν. 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου).

ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ

ΠΟΣΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΠΟΣΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

ΠΟΣΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

ΠΟΣΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

ΠΟΣΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Πηγή: sofokleousin.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

LEAVE A REPLY