ΙΜΙΑ

Μετά τις διαψεύσεις από το ΓΕΕΘΑ τα περί τούρκικης περικύκλωσης των Ιμίων, σειρά έχει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

 

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο υβριδικός πόλεμος των «γειτόνων» Τούρκων λίγες μέρες πριν από την 23η επέτειο της κρίσης των Ιμίων.

Από το πρωί σήμερα τούρκικα μέσα ενημέρωσης έχουν επιδοθεί σε σωρεία διαρροών με φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα προκειμένου να πείσουν το κοινό της γειτονικής χώρας ότι είναι τα «αφεντικά» της περιοχής.

Τελευταία είδηση είναι ότι ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ έστειλε επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη, με την οποία τον προσκαλεί να επισκεφθεί την γειτονική χώρα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον του Ευάγγελου Αποστολάκη, καθώς όπως δηλώνουν μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει τίποτα απολύτως.

Να υπενθυμίσουμε ότι από νωρίς το πρωί δημοσιεύματα τούρκικων εφημερίδων μιλούν για δήθεν περικύκλωση των βραχονησίδων των Ιμίων από τουρκικά πολεμικά πλοία προκειμένου να αποτρέψουν τις ελληνικές προκλήσεις. Ωστόσο πηγές του ΓΕΕΘΑ επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην κατάσταση στην περιοχή των Ιμίων και η διάταξη είναι η συνηθισμένη.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτό που αναμένεται να γίνει είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Αποστολάκης να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι του στην Τουρκία, το οποίο και αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου.

 

LEAVE A REPLY