ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Με μια «βιτριολική» ατάκα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε στην «επίθεση» φιλίας από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

 

Προσπάθεια προσέγγισης επιχείρησε να κάνει λίγο πριν την συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στα πλαίσια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προς τον Πάνο Καμμένο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε ένα σύντομο αλλά χαρακτηριστικό διάλογο με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας – αν και στο παρελθόν τον είχε χαρακτηρίσει με πολύ άσχημα επίθετα – ενδεικτικό τουκλίματος που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών. ,

Η συνομιλία Τσαβούσογλου – Καμμένου σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Alpha στις Βρυξέλλες, Ευαγγελία Τσικρίκα, είναι χαρακτηριστική:

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Γεια σου Πάνο. Τι κάνεις; Εσένα σε συμπαθώ, μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας», είπε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών προσπαθώντας να ρίξει «γέφυρες» προς τον Έλληνα υπουργό.
Πάνος Καμμένος: «Στο χέρι σου είναι. Όσο κρατάτε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς επιλέγετε εσείς τον άλλο δρόμο». Του απάντησε αφοπλιστικά ο Πάνος Καμμένος υπενθυμίζοντάς του τις 134 μέρες που βρίσκονται στη φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 17:20 ώρα Έλλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Στην κορυφή της ελληνικής ατζέντας βρίσκεται η πολύμηνη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ήδη πριν μερικές ώρες ο Έλληνας πρωθυπουργός, έστειλε σαφές μήνυμα της τακτικής που θα ακολουθήσει στο θέμα η Κυβέρνηση σε στήριξη από το ΝΑΤΟ, λέγοντας είναι «πρωτοφανής» για δύο συμμαχικές χώρες και «αποτελεί πληγή για όλη τη Συμμαχία, η οποία πρέπει να επουλωθεί από τη γειτονική χώρα με την άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα».

LEAVE A REPLY