Συγκίνηση προκαλεί η προσφορά ενός προσομοιωτή ναυτιλίας από την κ. Άννα Μαχαίρα, σύζυγο του ήρωα Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, που έπεσε στο καθήκον στις 11 Φεβρουαρίου 2016 στην Κίναρο.

Στα εγκαίνια του προσομοιωτή ο οποίος με την εκπαίδευση που θα παρέχει θα συμβάλει στην ασφάλεια πτήσεων παρόντες ήταν και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ.

Ο προσομοιωτής θα βρίσκεται στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα Αττικής.

Ο ΥΕΘΑ μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο Τάσος, μαζί με το πλήρωμά του, έμεινε πιστός στο κάλεσμα της πατρίδας, συνεπής στους όρκους που έδωσε ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. 

Έδωσε σε λίγα δευτερόλεπτα στην πατρίδα πολύ περισσότερα από όσα προσφέραμε όλοι εμείς για χρόνια ολόκληρα».

Μάλιστα υποσχέθηκε πως θα προχωρήσει η «αναβάθμιση του ρόλου και των δυνατοτήτων της Αεροπορίας Ναυτικού με νέες δομές και σύγχρονα μέσα. Σε αυτό το πλαίσιο, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού και τους Αρχηγούς των υπολοίπων Επιτελείων, έχουμε προγραμματίσει μια νέα σειρά εκπαίδευσης για τους χειριστές ελικοπτέρων όλων των μέσων των Ενόπλων μας Δυνάμεων, καθώς και την αναβάθμιση της συγκεκριμένης διοίκησης ελικοπτέρων».