ΕΑΑΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή είχε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατούς (ΕΑΑΣ), με αφορμή το θέμα του Σώματος Αξιωματικών.

Αυτή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΑΑΣ:

Το ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), τιμά και σέβεται τους συναδέλφους που προέρχονται από την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), αναγνωρίζοντας την ισότιμη συνεισφορά τους στους αγώνες της πατρίδας.

Με αφορμή το γεγονός ότι ζητήθηκαν απόψεις από τα Γενικά Επιτελεία (Γ.Ε) των Κλάδων, σχετικά με την δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών, η Ένωση δηλώνει κατ’ αρχήν την αντίθεση της σε αυτό !

Υπογραμμίζει τη θέση της υπέρ της κινητικότητας μεταξύ των στελεχών, ανεξάρτητα της προέλευσης τους.

Οι θέσεις αυτές, εκφράσθηκαν στη χθεσινή (25/9/19) συνάντηση του ΔΣ/ΕΑΑΣ με τον ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Με ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι και οι δικές του απόψεις ταυτίζονται περίπου, με τις θέσεις της Ένωσης.

Ασφαλώς υπάρχει ανάγκη αναμόρφωσης του συστήματος στελέχωσης και εξέλιξης των ε.ε συναδέλφων και μάλιστα με αναβάθμιση των προερχόμενων από ΣΜΥ και των αντίστοιχων Σχολών των άλλων Κλάδων. Για τους συναδέλφους των κατηγοριών αυτών ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά να αναπτύξει πρωτοβουλίες, ώστε το πτυχίο της ΣΜΥ και των αντίστοιχων Σχολών των άλλων Κλάδων, να αποτελεί αναγνωρισμένο τίτλο για την υποδοχή των κατόχων τους, σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα.

Στο βαθμό δε, που για λόγους ουσιαστικής ενίσχυσης της Εθνικής Άμυνας απαιτηθεί η ανάγκη περιορισμού και όχι αποκλεισμού της κινητικότητας μεταξύ των στελεχών , ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει για το μέλλον με αξιοκρατική ακριβοδικία χωρίς ποτέ να θιγούν κεκτημένα δικαιώματα συναδέλφων.

 

LEAVE A REPLY