Εκπαίδευση Ιορδανία

«EAGER LION»: Ήταν μια άσκηση σαν όλες τις άλλες η άσκηση «EAGER LION» στην Ιορδανία που έδωσαν το παρών και ελληνικά στρατεύματα;

Από 1 έως 18 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία, η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Eager Lion (EL) – 2017», στην οποία συμμετείχαν 21 χώρες (Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ρουμανία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Ιράκ, Ιαπωνία, Κένυα, Κουβέιτ, Λίβανος, Πακιστάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ και Ιορδανία), υπό τον συντονισμό των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ αν και οι Αμερικάνοι λένε πως αυτοί είχαν την κεντρική διοίκηση. 

Εκπαίδευση Ιορδανία

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΓΕΕΘΑ: Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων σε σύνθετο περιβάλλον ασφαλείας.

Εκπαίδευση Ιορδανία

Η Ελλάδα συμμετείχε στην άσκηση με στελέχη από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, την 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, το 2ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού και την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης.

Που αποσκοπούσε όμως αυτή η γιγάντια εκπαίδευση;

Την απάντηση δίνουν οι Αμερικάνοι που την συντόνιζαν και οι οποίοι όπως κατα κανόνα κάνουν δίνουν την πλήρη στοχοθεσία ανάλογων εκπαιδεύσεων.

Όπως αναφέρουν οι ΗΠΑ με αυτή την εκπαίδευση οι Αμερικανοί στρατιωτικοί έμαθαν να πολεμούν με τους συμμάχους τους στο επίπεδο μιας άσκησης έτσι ώστε όταν βρεθούν σε σενάρια πραγματικής μάχης να μην είναι η πρώτη φορά που θα έχουν κάνει κάτι παρόμοιο.

Ειδικά μάλιστα οι Ελληνικές και οι Ιταλικές Ειδικές Δυνάμεις σε αυτή την εκπαίδευση χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στην εκτέλεση των επιχειρήσεων στην εκπαίδευση που έγινε στο γιγάντιο και άριστα εξοπλισμένοκέντρο εκπαιδεύσης Βασιλιάς Αμπντουλάχ ΙΙ το οποίο βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Εκπαίδευση Ιορδανία

 

 

 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY