ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Για άλλη μια φορά τα Σώματα Ασφαλείας υπήρξαν τα εξιλαστήρια θύματα της ανικανότητας της πολιτικής ηγεσίας τους.

 

 

 

Ο «αλάνθαστος» Τσίπρας με την «αλάνθαστη» κυβέρνησή του αφού ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της τραγωδίας (sic) αποφάσισε πως υπεύθυνοι για όλα  είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική.

Γι’αυτό το λόγο αποφάσισε με έκτακτο ΚΥΣΕΑ να καρατομήσει τους Αρχηγούς της ΕΛΑΣ και του ΠΣ με συνοπτικές διαδικασίες.

Αλήθεια, αυτό εννοούσαν όταν έλεγαν ότι θα αποδοθούν ευθύνες;

Βέβαια για τις ευθύνες προ ημερών μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι :

«Παντού και πάντα υπάρχουν ευθύνες και πάντα οι ευθύνες βαραίνουν την εκάστοτε κυβέρνηση. Η παραίτηση έχει να κάνει με την πολιτική κουλτούρα κάθε χώρας. Στην ελληνική κουλτούρα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο»,

αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην Ελλάδα… δε θα παραιτηθεί κανείς πολιτικός!

Προφανώς η κουλτούρα στην Ελλάδα περιορίζεται στο να φοράς σκουλαρίκι στο αφτί αντί για γραβάτα, γιατί έτσι παρουσιάζεις ένα επαναστατικό πρόσωπο.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα;

Θα ακολουθήσει ένας μετασχηματισμός στον οποίο θα ακούσουμε στις τελετές παράδοσης παραλαβής πόσο άξιος ήταν ο απερχόμενος υπουργός και πόσο άξιος είναι ο επόμενος που αναλαμβάνει, και θα συνεχίσουμε να ζούμε την πολιτική κατάντια της χώρας μας, όπου οι ΕΔ και τα Σώματα Ασφαλείας ενώ αποτελούν τα πιο οργανωμένα και αξιόπιστα τμήματα της κοινωνίας μας, θα τρώνε τις σφαλιάρες από τους “αλάνθαστους” πολιτικούς.

Μια κατάντια στην οποία παρουσιάζεται το εξής παράδοξο και παράλογο:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, απολαμβάνουν διαχρονικά τη μεγαλύτερη αποδοχή του ελληνικού λαού και θεωρούνται οι πιο αξιόπιστοι θεσμοί,  απομειώνονται συνεχώς και γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα, από ποιους? Από τους πολιτικούς οι οποίοι θεωρούνται από τον ελληνικό λαό οι πιο αναξιόπιστοι και απολαμβάνουν από αυτόν τη μικρότερη αποδοχή.

Ο απόλυτος σουρεαλιστικός παραλογισμός!!!!

LEAVE A REPLY