Λίγο πριν βγει αυτός ο μανιασμένος Σεπτέμβρης η πλειοψηφία του κόσμου και κυρίως οι οικογένειες τρέχουν αλαφιασμένες να προλάβουν:

Να πληρώσουν τράπεζες, σχολικά, φροντιστήρια, γιατρούς, λογαριασμούς, γυμναστήρια ακόμα και κομμωτήρια (ελέω καλοκαιριού) και κυρίως δόσεις εφορίας, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κ.α..

Εκτός φυσικά από τους χιλιάδες άνεργους που δεν πληρώνουν τίποτα γιατί πολύ απλά δεν έχουν να πληρώσουν.

Κάποιοι άλλοι όμως φαίνεται είναι στο δικό τους κόσμο και δεν είναι άλλοι από τους πολιτικούς που προφανώς βρίσκονται στον δικό τους μαγικό κόσμο και σε μια «ωραία ατμόσφαιρα», έχουν ξεκινήσει και αλληλοσφάζονται ξεκινώντας μια πολύ μακρά προεκλογική και άκρως πολωμένη περίοδο.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παλεύει με νύχια και με δόντια να αποδείξει ότι έχει αλλάξει το κλίμα αν και το μόνο που έχει γίνει είναι από την καλοκαιρία να έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με τον «Ξενοφών» και το «Ζορμπά».

Ίσως φταίνε και οι ξένοι που όπου πάει ο Τσίπρας τον υποδέχονται με ενθουσιασμό αν και για τις συντάξεις του λένε συνέχεια: Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις! Έτσι καταλήγει να υπολογίζει πότε θα πεθάνουν οι συνταξιούχοι για να γλυτώσει τις περικοπές.

Τελικά στο μόνο που ελπίζει είναι να προλάβει να εφαρμόσει αρκετές από τις εξαγγελίες της ΔΕΘ μήπως αντιστραφεί πραγματικά το κλίμα αντίδρασης στα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Ο δε κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος όσο περνάει ο καιρός τα αλλοπρόσαλλα που έκανε μέχρι σήμερα αρχίζουν και δε του βγαίνουν. Έτσι σηκώνει παντιέρα για τη Μακεδονία και ρίχνει στα λόγια την κυβέρνηση, αλλά οι μισοί βουλευτές του μάλλον θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την στοχοποίησή του από τη ΝΔ φαίνεται να αρχίζει και πάλι να την αντιμετωπίζει «ψεκασμένα» ανακαλύπτοντας ύποπτα σχέδια από τον Σόρος κ.α.

Στη ΝΔ είναι σε ένα δικό τους κυβερνητικό κόσμο ράβουν και μοιράζουν κουστούμια και ετοιμάζουν «κουμπαράδες» για να αποταμιεύουν οι κακοπληρωμένοι Έλληνες εργαζόμενοι και άνεργοι συντάξεις για τα γηρατειά τους.

Ετοιμάζουν και άλλες «τεράστιες» μεταρρυθμίσεις, όπως να κόψουν την χρηματοδότηση από τους δήμους, ώστε να μας κυνηγάνε οι δήμαρχοι πλέον να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, αν θέλουμε να έχουν λεφτά για σχολεία και εκδηλώσεις.

Επίσης θα λύσουν και το προσφυγικό – που δεν μπορούν οι Ευρωπαίοι – αφού θα στέλνουν άμεσα τους πρόσφυγες σε άλλες χώρες που θα τους υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες. Κατά τα αλλά υπόσχονται ακόμα και μηδενισμό της φορολογίας και όλα θα τα λύσει η επιχειρηματικότητα δικών της εργολάβων.

Οι καλύτεροι είναι στο ΚΙΝΑΛ που όταν μάθουν και οι ίδιοι τι είναι, ποιοι είναι, τι θέλουν και τι πιστεύουν ας μας το πουν και σε εμάς να το μάθουμε. Κατά τα άλλα το μεγάλο τους πρόβλημα είναι να «πείσουν» τους συντρόφους τους σοσιαλιστές της Ευρώπης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «προοδευτικό» κόμμα και να μην τους …μιλάνε!

Η μεγαλύτερη πλάκα γίνεται στο κόμμα του «φουκαρά» του μπαρμπα Βασίλη Λεβέντη που η «αποστασία» τον κυνηγάει μαζί με την Ένωση Κεντρώων εδώ και πολλά χρόνια από την εποχή του Γεώργιου Παπανδρέου.

Φαίνεται όμως ότι το μεγαλύτερο πολιτικό καλαμπούρι που του έκαναν κάτι χιλιάδες ψηφοφόροι τελειώνει και μπορεί να αποδειχτεί στον πρώτο πολιτικό αρχηγό που θα διαλυθεί το κόμμα του πριν τις εκλογές. Κάπως έτσι μάλλον θα επιστρέψει στα γνωστά τηλεοπτικά πλατό να καταγγείλει ότι τον έριξαν ο Μητσοτάκης και η Γεννηματά.

Όσον αφορά το στερεμένο Ποτάμι ο Σταύρος φαίνεται να έχει οριστικοποιήσει ότι η λειψυδρία δε θα τελειώσει και απλά περιμένει πως θα μοιράσει την ξεραμένη γη που έχει απομείνει.

Όλοι αυτοί μαζί όμως στις δηλώσεις και στους λόγους τους αν τους ακούσει κανείς είναι σαν να είναι αυτοί και κανένας άλλος. Ο καθένας μόνος του είναι ο τέλειος, ο πιο ικανός, με όλες τις λύσεις και τις απαντήσεις. Μετά όμως αναρωτιούνται γιατί κανείς δεν τους καταλαβαίνει και δεν τους πιστεύει. Ο λαός όμως είναι σοφός και θα τη βρει και πάλι μόνος του τη λύση.

Υ.Γ.: Το ΚΚΕ παίζει εκτός συναγωνισμού καθώς δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες για την μεγάλη επανάσταση του προλεταριάτου…

LEAVE A REPLY